Κεντρική Ασίστ Basketbase “Κίτρινο” ρεκόρ 16ετίας

“Κίτρινο” ρεκόρ 16ετίας

naymick aris paok

naymick-aris-paok

petridis-giorgosΟ Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι αναμφίβολα η ατραξιόν του Άρη, αλλά και του πρωταθλήματος στο σύνολο του, όμως η εξαιρετική πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να αποδοθεί -θα ήταν άδικο, άλλωστε- μόνο στον 19χρονο φόργουορντ. Οι “κίτρινοι” κάνουν πολύ καλή δουλειά και ειδικά στους… αιθέρες δείχνουν να κυριαρχούν.

Κύλησαν 21 αγωνιστικές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης είναι η ομάδα με τα περισσότερα ριμπάουντ στην κατηγορία. Έχει 751 στο σύνολο, 17 περισσότερα από το δεύτερο Ρέθυμνο και 19 από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα στα αμυντικά ριμπάουντ ο Άρης είναι πρώτος με 536 έναντι 533 του 2ου ΠΑΟΚ και τέταρτος στα επιθετικά ριμπάουντ πίσω από Πανελευσινιακό, Ρέθυμνο και Νέα Κηφισιά.

Οι αριθμοί γίνονται ακόμη πιο αντιπροσωπευτικοί της δυναμικής της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη στον “αέρα“, αν συγκριθούν με τους αντίστοιχους των προηγούμενων 15 σεζόν, καθώς ο φετινός -ως τώρα- μέσος όρος των 35,76 ριμπάουντ αποτελεί ρεκόρ για τον Άρη, που είχε καταλάβει την πρώτη θέση σ’ αυτήν την κατηγορία και στο τέλος της κανονικής περιόδου της σεζόν 2003-’04, αλλά με ελαφρώς μικρότερο μέσο όρο (35,15).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Άρης έχει δύο παίκτες στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων ριμπάουντερ του πρωταθλήματος, τον Βεζένκοφ (που είναι δεύτερος με 167) και τον Νέιμικ (που είναι πέμπτος με 144).

Το eBasket.gr σάς παρουσιάζει τον πίνακα που παρουσιάζει με σαφήνεια το πόσο δυνατός είναι ο Άρης στον τομέα των ριμπάουντ.

plaisio108

Η κυριαρχία του Άρη στον “αέρα“, όμως, επεκτείνεται και στα κοψίματα, όπου “φιγουράρει” στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό (82 έναντι 88 των “ερυθρόλευκων”).

Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην παρουσία του Άντριου Νέιμικ, που είναι ο πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος με 45 τάπες, 12 περισσότερες από τον δεύτερο Τέιλορ Σμιθ του Κολοσσού που έχει 33. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν όμως και οι Χαρίσης, Βεζένκοφ. Οι “κίτρινοι” κόβουν κατά μέσο όρο 3,9 αντίπαλα σουτ που είναι η καλύτερη επίδοση τους στα τελευταία 11 χρόνια

plaisio109

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…