Κεντρική Απόλλων Π. Κατεστημένη λογική

Κατεστημένη λογική

tsagronis_eok1

Το παράπονο του για το γεγονός πως ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στο ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Απόλλωνας. Με ανακοίνωση της, η διοίκηση της πατρινής ομάδας τόνισε πως επικράτησε κατεστημένη λογική, η οποία δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η πορεία της ομάδας του Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδος ακολούθησε φέτος τη διαδρομή Αθήνα, Βέροια, Πάτρα, Νέα Σμύρνη, Κηφισιά και καταλήγει στο Μαρούσι (ΟΑΚΑ).

Ο Απόλλων τίμησε το θεσμό του κυπέλλου εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και σε οργανωτικό πεδίο θέλησε με τις προτάσεις του να συμβάλει στην αναβάθμιση του θεσμού κάνοντας τον μεγάλη γιορτή του μπάσκετ σε μια χρονιά πoυ η έλλειψη αντίστοιχων διοργανώσεων είναι μεγάλη και δεν διεξάγεται ούτε το All star του αθλήματος.

Ο Απόλλων υποστηρίζοντας την πρόταση του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς την Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης, που διατυπώθηκε πολύ πριν ακόμη γίνει γνωστή η δεύτερη ομάδα του τελικού, συνέταξε πρόταση τριών ημερών γιορτής (αγώνας δημοσιογράφων, βραβεύσεις κλπ), θύμησης άλλων εποχών (αγώνας παλαιμάχων), ανάπτυξης του μπάσκετ με τη συμμετοχή μικρών εκκολαπτόμενων αθλητών, ημερίδα κατά της βίας και τέλος κορύφωση της γιορτής με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού .

Η πρόταση ήταν να διεξαχθεί ο τελικός στην Πάτρα, όχι στην έδρα μας αλλά στο ουδέτερο εθνικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ Δ. Τόφαλος που παλαιότερα είχε φιλοξενήσει όχι απλώς τελικό αλλά το Final Four του κυπέλλου . Η πρόταση αυτή θεωρήσαμε ότι ήταν ακόμη περισσότερο εφικτή και εύλογη δεδομένου ότι τελικά αντίπαλός μας αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός που διαθέτει μεγάλη μάζα φιλάθλων στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός της ήταν ο τελικός του κυπέλλου να αποτελέσει ένα τριήμερο γιορτής για το άθλημα και ιδιαίτερα για το θεσμό του κυπέλλου. Στα πλαίσια αυτά οι εναλλακτικές μας προτάσεις ήταν άλλα γήπεδα της περιφέρειας, πλην νησιωτικών περιοχών. Τελικά, επικράτησε μία κατεστημένη λογική που εκφράστηκε από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους και που κατά την άποψή μας δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης και την αναβάθμιση του θεσμού και του αθλήματος γενικότερα.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να καταστήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, προσιτό και στους φιλάθλους μας για να γίνουν συμμέτοχοι στον μεγάλο μας στόχο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Απόλλων Π.

Δειτε επισης

Φαβορί ο Κουταλιανός, στα υπόψιν ο Μπρατσιάκος

Φαβορί για να αποτελέσει το διάδοχο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Απόλλ…