Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Η προσπάθεια είναι συνολική”

“Η προσπάθεια είναι συνολική”

sfairopoulos1

sfairopoulos

Μια παλικαρίσια νίκη πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (26/03) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικρατώντας με 86-75. Μια από τις πιο μεγάλες νίκες χαρακτήρισε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ τόνισε ότι όλοι οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Είναι μια μεγάλη νίκη. Από τις μεγαλύτερες φετινές λόγω των συνθηκών που είχαμε. Όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Είναι μεγάλη νίκη γιατί παρόλο τις απουσίες, όλοι οι παίκτες έδειξαν αυταπάρνηση, έδωσαν και την ψυχή τους και κερδίσαμε μία ομάδα που μας είχε νικήσει στον πρώτο γύρο. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε τους δύο βασικούς δημιουργούς, Ερτέλ και Ντρέιπερ χαμηλά. Η άμυνά μας ήταν καλή εκτός ίσως στην τρίτη περίοδο, όταν δώσαμε σε μερικές περιπτώσεις εύκολους πόντους. Ήταν θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό από την άμυνα στην επίθεση. Ήμασταν λίγο βιαστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Θέλαμε να τελειώσουμε γρήγορα φάσεις. Αυτό μας κόστισε. Πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος και στην τέταρτη περίοδο, όταν μπήκαν ένα-δύο σουτ, η ομάδα λύθηκε. Σκοράμε 33 πόντους στην τέταρτη περίοδο και 51 στο δεύτερο ημίχρονο.

Η νίκη ανήκει στους παίκτες, γιατί με την υπερπροσπάθεια τους καλύφθηκαν τα κενά. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη. Όλοι βοήθησαν. Η προσπάθεια είναι συνολική. Δεν είναι μόνο η επίθεση. Είναι τα ριμπάουντ και η καλή άμυνα. Η συλλογική προσπάθεια μας έδωσε τη νίκη. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου για το διάβασμα του αντιπάλου, όπως και τον κόσμο που μας βοήθησε σε κρίσιμα σημεία και μας έδωσε δύναμη και κουράγιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός για 10η χρονιά βρίσκεται στα πλέι οφ. Δεν ξέρω πόσες ομάδες το έχουν καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό που τηρούμε την παράδοση”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …