Κεντρική NBA Fear the “Beard” (vid)
NBA

Fear the “Beard” (vid)

james harden1

james harden

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ασταμάτητος στη χθεσινή αναμέτρηση των Ρόκετς ενάντια στους Νάγκετς. Ο “μούσιας” πραγματοποίησε μνημειώδη εμφάνιση ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 50 πόντους (8/15 διπ.-4/12 τρ.-22/25 βολές), 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα πράγματα που κάνει φέτος ο ηγέτης του Χιούστον είναι εκπληκτικά, καθώς οδηγεί μόνος του την ομάδα στην τρίτη θέση της Δύσης εν τη απουσία του Ντουάιτ Χάουαρντ. Γι’ αυτό ίσως και να αξίζει λίγο περισσότερο το βραβείο του MVP συγκριτικά με τους δύο βασικούς διεκδικητές, Στεφ Κάρι και Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Παράλληλα, σημείωσε και κάποια μοναδικά ρεκόρ που τον τοποθετούν μεταξύ των κορυφαίων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του οργανισμού. Έγινε ο πρώτος παίκτης των Ρόκετς που σημειώνει τουλάχιστον 50 πόντους μετά από 19 χρόνια (!) και τους 51 που είχε σημειώσει ο Χακίμ το 1996. Παράλληλα μπήκε σε ένα πολύ κλειστό και εκλεκτό γκρουπ παικτών του Χιούστον, που έχουν τουλάχιστον 50 πόντους και 10 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Την επίδοση αυτή έχουν καταφέρει από δύο φορές οι Χακίμ Ολάζουον, Μόουζες Μαλόουν και Έλβιν Χέις. Και οι τρεις έχουν ενταχθεί στο Hall Of Fame.

Οιωνός; Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χάρντεν είναι μόλις 25 ετών και προμηνύονται πολλές ακόμα παρόμοιες παραστάσεις στο μέλλον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…