Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έκτος παίκτης μας ο κόσμος”

“Έκτος παίκτης μας ο κόσμος”

english triponto

english-triponto

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της το παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό και επικεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (29/3) στο ΟΑΚΑ με τον Άρη, το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς την τέταρτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ο Καρλ Ίνγκλις, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης, χαρακτήρισε κομβική την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς, ενώ τόνισε πως ο “κιτρινόμαυρος” κόσμος αποτελεί τον έκτο παίκτη της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με τον Άρη: “Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μας. Θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που μας κέρδισε στον πρώτο γύρο. Τώρα βέβαια εμείς είμαστε καλύτεροι ως ομάδα, αλλά η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κομβική για την επίτευξη των στόχων μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι γι’ αυτόν τον αγώνα και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν τον ανησύχησε η εμφάνιση της ΑΕΚ στο ματς με τον Κολοσσό: “Όχι, δεν με προβλημάτισε η εμφάνισή μας στο ματς με τον Κολοσσό. Δεν μπορείς να κερδίζεις όλους τους αγώνες με μεγάλες διαφορές. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Παλέψαμε αρκετά για να πάρουμε το ροζ φύλλο και όλοι όσοι μπήκαν στο παρκέ έκαναν, ο καθένας σωστά τη δουλειά του, ώστε να κερδίσουμε. Τώρα, θα προπονηθούμε καλά όλη την εβδομάδα και ήδη έχουμε το μυαλό μας στην αναμέτρηση με τον Άρη. Δεν πρέπει να κοιτάς ποτέ τι προηγήθηκε, αν έπαιξες καλά ή όχι, πρέπει πάντα να στρέφεις την προσοχή σου στον επόμενο αγώνα και να προετοιμάζεσαι σωστά γι’ αυτόν».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη: “Είτε στις νίκες είτε στις ήττες, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που έκανες καλά και άλλα που πρέπει να βελτιώσεις. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και από εκεί και πέρα, ακόμα και στα θετικά αποτελέσματα, μπορείς να μάθεις πράγματα για να γίνεις καλύτερος. Άρα εμείς το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε. Επίσης πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα, να αποκτήσουμε περισσότερη “χημεία” ως ομάδα και γενικά πρέπει να μαχόμαστε σε κάθε αγώνα για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε”.

Για το ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη: “Ο Άρης είναι μία δυνατή ομάδα και διαθέτει αρκετούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν τη ζημιά. Σίγουρα, ο Βεζένκοφ είναι ο παίκτης-“κλειδί”, αλλά τόσο ο Πάσαλιτς όσο και οι υπόλοιποι γκαρντ του Άρη είναι καλοί παίκτες. Γενικά, όλοι οι παίκτες του Άρη μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι αν βρεθούν στη μέρα τους, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα σταματήσουμε την ομαδική λειτουργία του αντιπάλου μας και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Για το αν η νίκη επί του Άρη ανοίγει την πόρτα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης από την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος: “Προσωπικά, δεν έχω μπει στη διαδικασία να κοιτάζω τόσο μακριά. Αυτή τη στιγμή, με ενδιαφέρει ο αγώνας με τον Άρη. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε καλά όλη την εβδομάδα, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά ο κάθε παίκτης, ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Σίγουρα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας στο γήπεδο. Είμαστε διαφορετική ομάδα όταν παίζουμε εντός έδρας και έχουμε αυτό τον κόσμο στο πλευρό μας. Προσωπικά, απολαμβάνω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας, μου αρέσει η υποστήριξή τους, αλλά και η ενέργεια που μας δίνουν. Θεωρώ ότι και οι άλλοι συμπαίκτες μου απολαμβάνουν την παρουσία του κόσμου. Για μένα, είναι ο “έκτος παίκτης” μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…