Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Νίζνι 79-75

Εφές – Νίζνι 79-75

draper rochestie

draper-rochestie

Η Εφές ήταν επιβλητική στις τρεις πρώτες περιόδους ενάντια στη Νίζνι και παρά την επικίνδυνη χαλάρωση της στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 79-75.

Οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι χτίζοντας διαφορά 7 πόντων μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο αλλά εν συνεχεία οι Τούρκοι συνήλθαν, βρήκαν τα πατήματα τους και επέβαλαν πλήρως το “νόμο” τους. Όμως χαλάρωσαν υπερβολικά στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν επικίνδυνα κάτι που εν τέλει δεν πλήρωσαν.

Κορυφαίος για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ήταν ο Μίλκο Μπιέλιτσα με 15 πόντους έχοντας παραστάτες τους Στεφάν Λάσμε και Τσεντί Οσμάν που σημείωσαν από 13 έκαστος. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Κώστας Περπέρογλου που τελείωσε το ματς με 10 πόντους (4/7 διπ.-0/3 τρ.-2/4 βολές), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 24.4 λεπτά συμμετοχής. Από τη Νίζνι, διακριθέντες ήταν οι Αρτσιόμ Παραχούσκι και Τέιλορ Ρότσεστι με 22 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Η Νίζνι μπήκε φορτσάτη στο παρκέ και χάρη  στους Κβοστόφ, Παραχούσκι και Ρότσεστι έχτισε διαφορά 7 πόντων (7-14) στα πρώτα τέσσερα λεπτά του ματς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς ο Περπέρογλου, αρχικά, και ο Μπιέλιτσα, στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση και έδωσαν στην Εφές το προβάδισμα με 24-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ συνέχισε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρά τις προσπάθειες των Ρότσεστι και Παραχούσκι, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με μια διαφορά ασφαλείας 9 πόντων (48-39).

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Οι παίκτες της Εφές ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και τη μάχη των ριμπάουντ, ο Λάσμε και ο Σάριτς μπήκαν στην επιθετική εξίσωση και η απόσταση αυξήθηκε στο +12 (64-52) ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Το σκορ ήταν στο 75-57 υπέρ των γηπεδούχων, 5 λεπτά πριν την κόρνα της λήξης, όταν οι Ρώσοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους. Έτρεξαν επιμέρους 18-4 μέχρι το τέλος έχοντας κύριο εκφραστή τον Παραχούσκι και το Μέκελ αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ολοκληρώσουν το comeback.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-39, 64-52, 79-75.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 13 (2), Περπέρογλου 10, Μπατούκ 4 (1), Σάριτς 8 (1), Ντρέιπερ 6 (1), Λάσμε 13, Τζάνινγκ 2, Ερτέλ 8, Μπιέλιτσα 15.
ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (Μπαγκάτσκιτς): Μπαμπούριν, Μέκελ 13, Παραχούσκι 22, Αντόνοφ 7 (1), Κβοστόφ 3, Ρότσεστι 18 (4), Σαβέλιεφ 3, Κούκσικς 7 (1), Κριβοσέεφ 2, Γκολοβίν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δεν θα είναι εύκολα τα ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Όντετ Κάτας μίλησε για τη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι θα βρεθεί στην …