Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν υποτιμάμε κανέναν”

“Δεν υποτιμάμε κανέναν”

sfairopoulos

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο κλειστό της Ήλιδας με 87-70 για την 22η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, συνεχάρη τον κόουτς Μαρκόπουλο και την ομάδα του για την προσπάθεια και τόνισε, πως η εμπειρία των παικτών του ήταν αυτή που βοήθησε σήμερα.

“Ξέραμε ότι θα είχαμε μια δύσκολη αποστολή με μια ομάδα που όσες νίκες έχει κάνει τις έχει κάνει στην έδρα της, έχει κερδίσει ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια ομάδα που θα μας έβαζε δύσκολα. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ως το τέλος του ημιχρόνου χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε κάποια επιπόλαια λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δώσαμε εύκολους πόντους και πίστη στον Κόροιβο, η διαφορά μίκρυνε. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση, δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, αλλάξαμε ρυθμό, βγάλαμε τον Κόροιβο με την άμυνα μας από το πλάνο του, διασπάσαμε σωστά το πρέσινγκ τους, γυρίσαμε καλά τη μπάλα, οπότε όταν σταματάς τον αντίπαλο σου στην άμυνα και γυρίζεις καλά τη μπάλα στην επίθεση, έρχεται και η διαφορά που θες κόντρα σε μια ομάδα που κατά τη γνώμη μου αξίζει να μείνει στην Α1, βοηθάει το μπάσκετ και την περιφέρεια.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς για την καλή δουλειά που κάνει και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Εμείς δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, καμία ομάδα δεν βλέπουμε ως υποδεέστερη. Ο Κόροιβος, όπως και όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αν δεν είσαι απέναντι τους όπως πρέπει, θα χάσεις. Εμείς προερχόμασταν από μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές πριν τρεις ημέρες, αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Όταν προέρχεσαι από μεγάλη νίκη και μεσολαβεί μεγάλο ταξίδι πρέπει ο προπονητής να βρίσκει κίνητρο για τους παίκτες. Η εμπειρία των παικτών βοήθησε σε αυτό πολύ, οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και όσοι απαρτίζουν την ομάδα δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο και αυτό είναι το σημαντικό”.

Από πλευράς παικτών ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε: “Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε στη νίκη σχετικά εύκολα θα έλεγα. Ωραίο το συναίσθημα να παίζεις κόντρα στον αδελφό σου, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο θέλεις πάντα να κερδίζεις. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης είπε: “Ήταν δύσκολο για εμένα να παίξω έτσι. Προερχόμουν από μέτριες εμφανίσεις, όμως, προσπάθησα για το καλύτερο για την ομάδα μας. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και όχι η απόδοση κάποιων παικτών. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…