Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Άντε να τελειώνουμε

Άντε να τελειώνουμε

kontonis

kontonis

Αναβλήθηκε, δεν ματαιώθηκε η… πρεμιέρα για την ΕΟΚ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Live Sport“, αναφορικά με τον υπό ψήφιση αθλητικό νόμο του Γιάννη Ανδριανού, τον οποίο προτίθεται να καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής. Κ όχι μόνο αυτό, αλλά -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού έχει ξεκάθαρη άποψη (διόλου θετική) για τους “ισόβιους προέδρους” (όχι δεν εννοούμε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο) και πως πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
“Όχι μόνο δεν παραπέμφθηκε στας… καλένδας το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, που έχει δώσει προς διαβούλευση η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά αποτελεί τη βάση για τη νέα πρόταση, που από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα, θα ξεκινήσει να υλοποιεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “L.S.” την Απριλίου (και προφανώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο) θα μπει στην τελική ευθεία το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου. Νωρίτερα αναμένεται να υπάρξει μια ξεχωριστή τροποποίηση, που θα αφορά στον χώρο του ποδοσφαίρου και στη βία, αλλά από την αρχή του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου, το οποίο κινείται στους ίδιους άξονες με αυτό που πρότεινε ο Γιάννης Ανδριανός.

Θα υπάρχει όριο στο δικαίωμα επανεκλογής, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο των “ισόβιων προέδρων“, όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ και άλλοι. Δύο θητείες και τέλος, είναι η απόφαση Κοντονή. “Δεν μπορεί στις ΗΠΑ ο πρόεδρος να έχει περιορισμό στο πόσα χρόνια θα εκλέγεται κι εδώ στις ομοσπονδίες μας να υπάρχουν 30 χρόνια τα ίδια πρόσωπα” είναι σε απλά ελληνικά το σκεπτικό του κ. Κοντονή και των συνεργατών του.

Μάλιστα, ενδέχεται αυτή η στάση να τηρηθεί κι εκτός των ομοσπονδιών, σε λίγκες, ακόμα και σε ομάδες. Παράλληλα, θα αλλάξει άρδην ο τρόπος ορισμού της ΚΕΔ/ΕΟΚ, καθώς θα πάψει να εξαρτάται από την ΕΟΚ. Αντίθετα, καθοριστικό ρόλο στον καταρτισμό της πενταμελούς Κεντρικής Επιτροπής θα έχει η ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία των Διαιτητών).

Στόχος των υψηλών κλιμακίων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και προσωπικά του Σταύρου Κοντονή, είναι να πάμε στην επόμενη σεζόν με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σε ισχύ και παράλληλα να έχουν ξεκινήσει βαθιές τομές στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. “Όποιο κι αν είναι το κόστος“, όπως χαρακτηριστικά διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…