Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αμφίρροπη αγωνιστική

Αμφίρροπη αγωνιστική

carter dunston

carter-dunston

Δυνατά ντέρμπι τόσο στις “παρυφές” όσο και στο κέντρο του βαθμολογικού πίνακα περιλαμβάνει η 20η αγωνιστική της Basket League.

Το παιχνίδι της Αμαλιάδας μεταξύ του Κόροιβου και του Πανιωνίου θα κρίνει πολλά όσον αφορά την παραμονή του πρώτου στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί μετά την εντός έδρα ήττα από τον ΚΑΟΔ την περασμένη εβδομάδα και διατηρεί κάποιες ελάχιστες βαθμολογικές ελπίδες ακόμα. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, από την άλλη, θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ευρείες ήττες σε Θεσσαλονίκη (Άρης) και Δράμα και μπορεί να τα καταφέρει στην έδρα του όπου η δυναμική του ανεβαίνει κατακόρυφα. Η νίκη αποτελεί ουσιαστικά και παραμονή.

Ο Πανελευσινιακός, που όπως διαφαίνεται θα ακολουθήσει τον “ιστορικό” στην Α2, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει ένα μεγάλο “διπλό” στο Ρέθυμνο, το οποίο ρολάρει τις τελευταίες εβδομάδες και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ. Τα Τρίκαλα, που νίκησαν μέσα στην Ελευσίνα την προηγούμενη αγωνιστική, βρίσκονται με το ενάμιση πόδι εντός Α1 και υποδεχόμενοι τον Απόλλωνα Πάτρας, θέλουν να σφραγίσουν την παραμονή τους. Όμως οι Πατρινοί, προερχόμενοι από τη βαριά ήττα κόντρα στην ΑΕΚ έχουν επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή στις επιτυχίες.

Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται στο Βενετόκλειο όπου ο Κολοσσός υποδέχεται τον Άρη και θέλει το ροζ φύλλο για να ισχυροποιήσει τη θέση του στην οχτάδα. Παρόμοιες βλέψεις έχουν και οι “κιτρινόμαυροι” οι οποίοι θέλουν να διατηρηθούν στην τρίτη θέση και να επωφεληθούν ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΟΚ ο οποίος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Ο “δικέφαλος” θέλει να πραγματοποιήσει πειστική εμφάνιση και να λυγίσει τους “ερυθρόλευκους” παίρνοντας τη ρεβάνς για τη βαριά ήττα (80-55) του πρώτου γύρου. Ερωτηματικό αποτελεί η εικόνα που θα δείξει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη η οποία προστέθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Η ΑΕΚ δεν προμηνύεται να δυσκολευτεί απέναντι στην Κηφισιά, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η “Ένωση” με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη συντριπτική νίκη στην Πάτρα (89-48) επιζητά την επέκταση του νικηφόρου σερί στα τρία παιχνίδια. Τέλος, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη Δράμα όμως θα πρέπει να παίξει με την πρέπουσα προσοχή και συγκέντρωση για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως κόντρα στον μαχητικό ΚΑΟΔ.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Μαρτίου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο – Πανελευσινιακός (Ψαριανός – Μπίτης – Ξενικάκης).
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος – Πανιώνιος (Αναστόπουλος – Πουρσανίδης Κ. – Παφίλης).
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ. – Άρης (Ταβουλαρέας – Μαγκλογιάννης – Τζαφλέρης).
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα – Απόλλων Π. (Πηλοϊδης – Γκούμας – Ταρενίδης Στ.).

Κυριακή 15 Μαρτίου
ΟΑΚΑ 15.00 ΑΕΚ – Κηφισιά (Πουρσανίδης Γ. – Δεσλής – Παντελίδης).

Δευτέρα 16 Μαρτίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 19.00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (Χριστοδούλου – Γκόντας – Τσούνας).
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ – Παναθηναϊκός (Κορομηλάς – Μητσόπουλος – Διαμαντής).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …