Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Βγάλαμε ενέργεια”

“Βγάλαμε ενέργεια”

vetoulas

vetoulas

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΝΚ μίλησε ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Βετούλας, υποστηρίζοντας πως η ομάδα του στα τελευταία λεπτά έβγαλε ενέργεια ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα πολλά κερδισμένα ριμπάουντ αλλά και το εύστοχο τρίποντο του Γεωργαλλή στο τέλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θεωρώ ότι στο τεχνικό κομμάτι είναι όπως τα είπε ο κόουτς. Για 32 λεπτά η Κηφισιά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μας ανάγκασε να πάμε στο ρυθμό που θέλει. Δεν μας άφησε να τρέξουμε που είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας πολύ σημαντικό. Και γι’ αυτό πήρε μια διαφορά έντεκα πόντων. Από το 32’ και μετά κάναμε αυτά που δεν κάναμε στα προηγούμενα λεπτά. Μπήκαμε χωρίς ενέργεια. Η Κηφισιά ήταν πολύ διαβασμένη και επέλεξε να παίξει ζώνη για πολύ ώρα. Αυτό μας αποσυντόνισε.

Στα τελευταία οκτώ λεπτά τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη να βγάλουν ενέργεια στο γήπεδο, να κλέψουμε μπάλες, να τρέξουμε, να παίξουμε με τον τρόπο που μπορούμε και θέλουμε, με σουτ από την περιφέρεια σε τρανζίσιον παιχνίδι ιδιαίτερα από το τρίποντο. Τα επιθετικά ριμπάουντ όπως είπε και ο κόουτς Παπαθεοδώρου ήταν αυτά που μας έδωσαν την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη.

Φοβόμασταν πάρα πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά τη νίκη επί του Άρη που κατά την άποψή μου ήταν πλασματικό το σκορ και δεν έχουμε παιδιά από την Αμερική τα οποία είναι έμπειρα και να γνωρίζουν την πραγματικότητα, πως θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που ήλθε πολύ καλά διαβασμένη. Θεωρώ ότι για 32 λεπτά μας οδήγησε εκεί που ήθελε.Στο τέλος τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και πάθος και γι’ αυτό κερδίσαμε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουν κάνει μια μεγάλη νίκη σήμερα. Από δω και πέρα κοιτάμε τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Παπαθεοδώρου και την Κηφισιά. Είναι μια ομάδα που έχει ηρεμία στο παιχνίδι της και φαίνεται ότι ο ένας παίζει για τον άλλον. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο σήμερα, άσχετα αν δεν κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς.

Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που πέρασε από την Πάτρα τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο και στη γενική παρουσία. Ο στόχος είναι αυτός που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, να κάνουμε καλύτερη πορεία από την περσινή. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται με την έβδομη θέση, την έκτη. Σίγουρα ο τελικός του κυπέλλου είναι μια επιτυχία. Θεωρώ ότι τα πλέι οφς και το πλασάρισμα στην οκτάδα είναι ο στόχος που έχουμε. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς σε ποια θέση…

Είχαμε πει πως θα αντιδράσουμε στο αμυντικό κομμάτι. Δεν έγινε αυτό που θέλαμε. Σκόραρε η Κηφισιά, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στον Γεωργαλλή γιατί έβαλε ένα μεγάλο σουτ και στην ουσία μας έδωσε τη νίκη.”

Ο Μπράντον Πεν πρόσθεσε:

“Γνωρίζαμε ότι αντίπαλός μας έρχεται για να πάρει τη νίκη. Επίσης γνωρίζαμε ότι θα παίξουν ζώνη, αλλά δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε. Κάναμε ορισμένα σημαντικά λάθη που μας πλήγωσαν και μας κράτησαν πίσω στο σκορ. Μείναμε όμως συγκεντρωμένοι και παίξαμε δυνατά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Στο τέταρτο δεκάλεπτο βάλαμε μερικά σημαντικά σουτ και κερδίσαμε τον αγώνα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • sergio llull real madrid

    Ρεάλ – Άλμπα 93-62

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια άνετη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 93-62 και έτσι παραμέν…
  • gist zalgiris

    “Πάνοπλος” στο Κάουνας

    Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός (13/02) για την 10η αγωνιστική τ…
  • margaritis

    Κανονικά ο Μαργαρίτης

    Στην προπόνηση της Πέμπτης (12/3) ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κατάφερε να ακολουθήσει μεγάλο μέρ…
Περισσότερα από Θανάσης Γιαννόπουλος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…