Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ”Τον καλύτερο μου εαυτό”

”Τον καλύτερο μου εαυτό”

nando de colo cska moscow

nando-de-colo-cska-moscow

Ο Νάντο Ντε Κολό συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Γάλλος γκαρντ σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, μίλησε για την πορεία της ομάδας του στην διοργάνωση, αλλά και για την απόδοση του, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με την Μάλαγα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του βραβείου του MVP του μήνα Ιανουαρίου. Ήταν το πρώτο βραβείο MVP για σένα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το βραβείο;

“Ευχαριστώ πολύ. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγομαι ως MVP του μήνα και προφανώς αυτό είναι πολύ καλό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με την ομάδα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε κάποια παιχνίδια. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα”.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ακόμα αήττητη στην Euroleague. Πόσο απολαυστικό είναι να παίζεις για αυτή την ομάδα;

“Είναι σπουδαίο να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουμε καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Είναι εύκολο να παίζω με αυτούς, επειδή όλοι μπορούν να κάνουν κάτι καλό στο παρκέ και να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει. Είναι πολύ καλό να ξέρω ότι κάθε φορά όλοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι παίκτες του παρκέ. Όλοι μπορούν να σκοράρουν, αλλά και να κάνουν κι άλλα πράγματα, οπότε αυτό είναι σπουδαίο”.

Έκανες ένα βήμα μπροστά όταν σε χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περισσότερο με τον τραυματισμό του Σόνι Ουίμς; Ένιωσες πως ήταν η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο;

“Πραγματικά. Θεωρώ ότι όταν είχαμε τραυματισμούς, όπως αυτός που συνέβη πρόσφατα στον Σόνι Ουίμς, είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να κάνει βήμα μπροστά και να δώσει λίγο παραπάνω δύναμη στην ομάδα και αυτό το κάναμε όλοι μαζί. Παίζω καλύτερα, επειδή η ομάδα παίζει καλύτερα”.

Ξεκινήσατε το Top 16 με νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, στην παράταση. Πόσο σημαντική είναι η πρώτη νίκη αλλά και το γεγονός πως ήρθε στην παράταση;

“Δεν είναι ποτέ εύκολη η αρχή στο Τοπ 16. Δεν έχει σημασία τι έκανες πριν, είναι ένα νέο πρωτάθλημα και όλοι ξέρουν ότι το Τοπ 16 είναι πραγματικά δύσκολο. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο Tοπ 16, εκτός έδρας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην Τουρκία και ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Θυμάμαι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά επιστρέψαμε παίξαμε ομαδικά και κερδίσαμε στο τέλος”.

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε και της Αναντολού Εφές, μετά από ένα κακό ξεκίνημα. Πόσο σημαντικό ήταν να μείνετε συγκεντρωμένοι;

“Ξέρουμε πως είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών, κάτι που μας είπαν πολλές φορές οι προπονητές μας. Χρειάζεται να παίζουμε για 40 λεπτά και περισσότερα από αυτά και κάποιες φορές δεν ξεκινάμε καλά. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα και το καταφέραμε. Δεν μας έπιασε πανικός στην επίθεση.

Θυμάμαι πως παίξαμε πολύ επιθετικά στην άμυνα και αυτό έδωσε ώθηση στην επίθεση. Γυρίσαμε τη μπάλα και φτιάξαμε διαφορά. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μας δίχως τον Σόνι Ουίμς. Όπως είπα και πριν πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά όταν χάνουμε παίκτες. Δεν είναι εύκολο να παίζουμε χωρίς τον Σόνι, αλλά κρατήσαμε τους κανόνες μας και τους σεβαστήκαμε. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας”.

Ήσουν εκπληκτικός απέναντι στην Μάλαγα. Πώς ένιωσες ευστοχώντας σε όλα τα σουτ, ενώ ήσουν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σου;

“Ήταν υπέροχο! Παιχνίδια σαν αυτό θα έχεις μία ή δύο φορές στην ζωή σου. Πρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή. Ξεκίνησα το παιχνίδι με 2-3 εύκολα σουτ και lay up και μετά από αυτά οι συμπαίκτες μου έδωσαν τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο και έβαλα τα σουτ. Προσπάθησα να σεβαστώ το παιχνίδι και να μην κάνω κατάχρηση στα σουτ -απλά προσπάθησα να είμαι ελεύθερος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…