Κεντρική Διεθνή Το ”σήκωσε” η Εφές

Το ”σήκωσε” η Εφές

efes fener telikos 2015

efes-fener-telikos-2015

Για δέκατη φορά στην ιστορία της η Αναντολού Εφές κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας, επικρατώντας με 70-60 της συμπολίτισσας Φενέρμπαχτσε, σε ένα συναρπαστικό τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον αφού ο Νίκος Ζήσης αντιμετώπισε τον Στράτο Περπέρογλου. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων (10), με την Φενέρ ακολουθεί με 4.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τη πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το απόλυτο 15-15. Η ομάδα του ”Ντούντα” με ένα επιμέρους σκορ 22-17 κατάφερε να προηγηθεί με 37-32, προβάδισμα που διατήρησαν καθ’ όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα υπέρ τους +4 (51-47). Η ομάδα του ”Ζοτς” προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της, αλλά έπεφτε πάνω στην καλά διαβασμένη άμυνα της Εφές. Με νύχια και με δόντια η Φενέρ προσπαθούσε να κατεβάσει την διαφορά κάτω από τους 5 πόντους, ωστόσο έπεφτε πάνω σε ”τείχος”. Ένα λεπτό πριν από το τέλος της αναμέτρησης η Εφές ξέφυγε με 8 πόντους (64-56), ”κόβοντας” τα πόδια της Φενέρμπαχτσε και το τελικό +10 (70-60) ήρθε φυσιολογικά.

Πρώτος σκόρερ για την Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκε ο Βέσελι με 13 πόντους, με τον δικό μας Νίκο Ζήση να σημειώνει μόλις 4 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…