Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός ”Θρύλος ο Διαμαντίδης”

”Θρύλος ο Διαμαντίδης”

batista pao osfp

batista-pao-osfp

Για όλους και για όλα μίλησε ο Εστεμπάν Μπατίστα, στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Ο σέντερ του ”τριφυλλιού”, μίλησε για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκα, απέναντι στην Άλμπα, ενώ ανακρίθηκε και για στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (13/2, 21:30). Ο Ουρουγουανός μίλησε και για την συνύπαρξη του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, χαρακτηρίζοντας τον θρύλο.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

”Νικήσαμε την Άλμπα στο Βερολίνο. Ήταν μια πολύ κρίσιμη εκτός έδρας νίκη για εμάς. Είχαμε κερδίσει μόνο μία φορά εκτός έδρας στην Eυρωλίγκα φέτος και ήταν ένα σοβαρό θέμα. Καταφέραμε να νικήσουμε όπως ακριβώς το κάνουμε και στο ΟΑΚΑ. Είχαμε δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση, ένα στο ΟΑΚΑ και ένα μακριά από αυτό. Έπρεπε να παίξουμε με την ίδια ένταση που δείχνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Ξέραμε πως η Άλμπα παίζει σκληρά για 40′ και πως το παιχνίδι στο Βερολίνο θα ήταν δύσκολο.

Παλέψαμε σκληρά και σε κάποιο σημείο το παιχνίδι έμοιαζε με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα: νομίζω πως το σκορ ήταν 3-3 ύστερα από πέντε λεπτά! Η Άλμπα πήρε μεγάλο προβάδισμα σε κάποιο σημείο και φάνηκαν άσχημα τα πράγματα σε εμένα. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν ότι δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Είχαμε αυτό το πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς.

Όταν κάτι γινόταν χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Αυτή τη φορά απαντήσαμε με έντονο τρόπο και πήραμε μια σημαντική νίκη. Σε αυτόν τον όμιλο, το να ”κλέψεις” μία εκτός έδρας νίκη μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα φτάσεις στα πλέι οφ.

Υπήρξαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους. Ήταν ένα τέλειο παιχνίδι για εμάς με καταπληκτική ατμόσφαιρα και εκτός έδρας νίκη. Ήταν ένα δύσκολο ματς και το να έχουμε τον κόσμο της ομάδας δίπλα μας ήταν φοβερό.

Δεν βλέπεις συχνά οπαδούς και των δύο ομάδων στο ίδιο παιχνίδι να εμψυχώνουν τους παίκτες τους. Δόξα τω Θεώ, τίποτα δεν συνέβη και οι παίκτες μπορούσαν να απολαύσουν την μπασκετική ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων υποστήριξαν τους συλλόγους τους χωρίς να γίνει κάτι άλλο, ήταν ένα εξαιρετικό ματς για να αγωνιστεί κανείς.

Θα παίξουμε με τον Ερυθρό Αστέρα αυτή την εβδομάδα. Φυσικά, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους πιο ψηλούς παίκτες που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Αν το σκεφτώ καλύτερα, έχω παίξει και κόντρα στον Γιάο Μινγκ μια φορά και ένιωσα σαν νάνος. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάποιον ψηλότερο του Μαριάνοβιτς στην Ευρώπη, αυτό το λέω με σιγουριά. Έχει ικανότητες και είναι αποτελεσματικός κάτω από τη στεφάνη. Τον έχω ήδη αντιμετωπίσει σε ματς πριν αρχίσει η σεζόν και ξέρω περίπου πώς παίζει. Για το ύψος του έχει πολλές ικανότητες και καλές κινήσεις κάτω από το καλάθι.

Με το ύψος του και το άνοιγμα των χεριών του νομίζω θα είναι δύσκολο να παίξω άμυνα εναντίον του. Θα πρέπει να παίξουμε με ένταση και να προσπαθήσουμε να τον αναγκάσουμε να πάρει την μπάλα μακριά από το καλάθι, σημείο στο οποίο δεν νιώθει άνετα. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλό να τον αναγκάσουμε να κάνει φάουλ. Είναι πολύ ψηλός και κόβει ή αλλοιώνει πολλά σουτ.

Η φυσική του παρουσία κάνει την κατάσταση δύσκολη για τους αντιπάλους του. Θα προσπαθήσω να πάρω το πλεονέκτημα εναντίον του και να επιτεθώ στα αδύνατά του σημεία, τα οποία δεν πρόκειται να συζητήσω από εδώ!

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, αλλά όλα είναι καλύτερα πλέον. Είναι λίγο περίεργο για μας. Όταν κάποιος γίνεται καλά, κάποιος άλλος τραυματίζεται. Ευτυχώς, οι παίκτες επιστρέφουν κι η ομάδα γίνεται καλύτερη. Έχουμε ένα σχεδόν πλήρες ρόστερ και κάποια περίοδο ήταν δύσκολο ακόμη και να γίνει η προπόνηση. Κάποιοι έπρεπε να παίξουν σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές του. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες και ελπίζουμε πως θα είμαστε υγιείς στο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, όταν θα κρίνονται τίτλοι.

Παίζω εδώ και τέσσερις μήνες με το Διαμαντίδη και απολαμβάνω το κάθε λεπτό. Όταν αποσυρθώ, θα μπορώ να λέω πως είχα την τύχη να παίζω με έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην ιστορία της Euroleague. Ήμουν τυχερός που έπαιξα και με έναν εξαιρετικό παίκτη, το Μαρσελίνιο Χουέρτας, αλλά ο Διαμαντίδης είναι θρύλος. Το ότι μοιράζομαι το παρκέ με έναν παίκτη της ποιότητάς του με κάνει πολύ χαρούμενο.

Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας μαζί του, γιατί πάντα είναι έτοιμος να δώσει μια απροσδόκητη πάσα που σε αφήνει μόνο να σκοράρεις. Προσπαθώ να αξιοποιήσω την ικανότητά του και απολαμβάνω να παίζω μαζί του. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και φοβερός άνθρωπος, πολύ ταπεινός. Έχουμε πολύ καλή σχέση κι εκτός παρκέ. Ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ.

Κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη στο Top 16. Δεν υπάρχει εύκολες ομάδες. Όλες μπορούν να σε κερδίσουν ή να σε δυσκολέψουν κι αυτό αποδεικνύεται κάθε βδομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ως ομάδα για να παίρνουμε κάθε νίκη, γιατί τίποτα δεν έρχεται εύκολα σε αυτό το σημείο. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω πως βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση.

Κερδίσαμε στο Βερολίνο, όπου έχασε η Μπαρτσελόνα και πολλές ομάδες ακόμη θα παίξουν εκεί. Αυτή η νίκη μας βοηθά πολύ και μπορεί να αποδειχθεί κλειδί στο τέλος.  Φυσικά, πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί στην έδρα μας. Όλο και καλύτεροι αντίπαλοι έρχονται και περιμένω περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί μας μάς κάνουν να νιώθουμε πολύ άνετα κι η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, ειδικά κόντρα στις κορυφαίες ομάδες. Νιώθουμε ότι έχουμε πλεονέκτημα με τον κόσμο και αυξάνει τις πιθανότητές μας για νίκη. Ελπίζω να σας δω όλους στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…