Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ”Συγκεντρωμένοι στην άμυνα”

”Συγκεντρωμένοι στην άμυνα”

markopoulos pagkos

markopoulos-pagkos

Θέλοντας να αφήσει πίσω του την βαριά ήττα από την Χίμκι στην Ρωσία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Λιμόζ, αύριο Τετάρτη (4/2) για την αγωνιστική της φάσης των 32 του Γιούροκαπ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε εκρηκτική την ομάδα της Λιμόζ, τονίζοντας την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είναι καλή ομάδα, έπαιζε στην Ευρωλίγκα, διαθέτει πολύ δυνατό ρόστερ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχε κάποια αγωνιστικά προβλήματα. Πάντως, έχουν λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τρέξει και να παίξει πολύ δυνατή άμυνα. Είναι εκρηκτική και θέλει προσοχή σε όλους τους τομείς”.

Για το πρώτο ματς με την Λιμόζ: ”Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό πρόσωπο. Είναι, βέβαια, άλλο να έχεις δει μια ομάδα πως παίζει και άλλο να μην την έχεις δει. Το θετικό είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στην έδρα της, αυτό είναι συν για εμάς. Ιδίως στο τρανζίσιον γκέιμ είναι, ωστόσο, καλή, θέλει προσοχή στον αιφνιδιασμό”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών : “Σε αυτή τη φάση παίζουμε με μειωμένο ρόστερ, αλλά όλοι παίκτες πρέπει να μπουν μέσα και να αγωνιστούν”.

Για την κούραση: ”Το θέμα δεν είναι η κούραση. Ανάλογα με την πίεση του κάθε αγώνα ο παίκτης επηρεάζεται στο πως συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο. Θα δείξει η συνέχεια”.

Για μια ενδεχόμενη νίκη αύριο: “Η ομάδα παίζει για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, δεν εξετάζει με ποιον παίζει. Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς και μία νίκη θα ανεβάσει το πρεστίζ”.

Για τους Χαριτόπουλο και Σιναντίνοβιτς: “Τον Χαριτόπουλο τον ξέρουμε, τον άλλον θα τον δούμε. Ο Χαριτόπουλος θα μας βοηθήσει άμεσα, έχει εμπειρίες και από το εξωτερικό και ξέρει καλά την θέση του. Το θέμα είναι και το τι ζητάς απ’ αυτόν”.

Ο Μιχάλης Λιάπης από την πλευρά του, συμπλήρωσε:

“Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουμε. Το ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα παίζουμε δύο παιχνίδια, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό τώρα δικαιολογία. Την Κυριακή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι”.

Για τη Λιμόζ: “Εχει καλή ομάδα, έχει παικτες δημιουργικούς, όπως ο Βέστερμαν, αλλά και καλούς σκόρερ. Δεν μας τρομάζει, εμείς πάμε για τη νίκη. Φυσικά και μας απασχολεί και η διαφορά, αλλά πρώτα θα πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα απ’ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε το κομμμάτι του αιφνιδιασμού. Να μην τους δώσουμε χώρο στο γήπεδο και μας βάλουνεύκολα καλάθια”.

Για τα ριμπάουντ: “Ισως δεν είμαστε όχι συγκεντρωμένοι, αυτό είναι δουλειά όλων των παικτών. Οταν από τους αντιπάλους πηδούν δύο παίκτες, εμείς πρέπει να πηδάμε πέντε”.

Για τους Χαριτόπουλο και Σιναντίνοβιτς: “Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς αυτά τα παιδιά για να προσαρμοστούν γρήγορα, γιατί είναι καλοί οι παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…