Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ποιος προλαβαίνει;

Ποιος προλαβαίνει;

korolev elefsina panionios

korolev-elefsina-panionios

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον στρέφεται πρώτα από όλα στη μάχη της παραμονής εκεί όπου πέντε ομάδες θα παλέψουν για να μείνουν στην κατηγορία.

Πανιώνιος (20β.), ΚΑΟΔ (22β.), Πανελευσινιακός (22β.), Τρίκαλα (23β.) και Κόροιβος (23β.) είναι οι ομάδες που βρίσκονται σε περιπέτειες και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή τους στις τελευταίες 9 “στροφές” της Α1, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο (28/02).

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σίγουρα στην πιο δυσμενή θέση όλων τόσο από βαθμολογική άποψη όσο και από το πρόγραμμα που τον περιμένει. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ έχει μπροστά της τους δύο “αιωνίους” αλλά και τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ και Άρη), εκτός έδρας! Καταλαβαίνει κανείς πως θα πρέπει ν υπερβάλλει εαυτόν για να καταφέρει να διεκδικήσει ένα τουλάχιστον διπλό στη συμπρωτεύουσα. Στις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές με ΚΑΟΔ (εντός), Κόροιβος (εκτός), Ελευσίνα (εντός), Απόλλωνα Πάτρας (εκτός) και Κηφισιά (εντός) θέλουν μόνο νίκη χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι σώζονται καθώς τα πάντα εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Δύσκολα τα πράγματα και για την Ελευσίνα που ποντάρει αρχικά  στα εντός έδρας ματς με Τρίκαλα (19η αγων.) και Κόροιβο (23η αγων.) ενώ πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης (25η αγων.). Τα πράγμα δυσχεραίνουν λόγω του γεγονός πως το συγκρότημα του Τζίμη Κουστένη ρίχνει αυλαία στο πρωτάθλημα με τους “αιωνίους” τις τελευταίες δύο αγωνιστικές όπερ και σημαίνει πως έχει μπροστά της 7 αγώνες ώστε να προλάβει το “τρένο” της παραμονής.

Τα Τρίκαλα έχουν έναν βαθμό περισσότερο αλλά εξίσου δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους. Τα εντός έδρας παιχνίδια με Απόλλωνα (20η αγων.), Κολοσσό (22η αγων), Άρη (24η αγων.) και Ρέθυμνο είναι ζωτικής σημασίας και θα χρειαστούν, τουλάχιστον, τρία ροζ φύλλα για να ησυχάσουν.

Ο ΚΑΟΔ, από την άλλη, πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα του κόντρα σε Κόροιβο (18η αγων.),  Πανελευσινιακό (22η αγων.) και Κηφισιά (24η αγων.) για να σώσει τη χρονιά και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει όταν παίζει μπροστά στον κόσμο του.

Την ίδια ώρα, η ομάδα της Αμαλιάδας αποτελεί το Νο1 φαβορί για να παραμείνει στα “μεγάλα σαλόνια”. Οι “νεοφώτιστοι” με την εν γένει παρουσία τους μέχρι στιγμής δείχνουν πως μπορούν να δώσουν το “παρών” και του χρόνου στην Α1 και το πρόγραμμα τους είναι κάπως πιο ευνοϊκό. Χρειάζονται γύρω στις τρεις με τέσσερις νίκες για να πετύχουν το στόχο τους και μπορούν να τις πάρουν στο κλειστό της Αμαλιάδας υποδεχόμενοι τον Πανιώνιο (20η αγων.), τον Απόλλωνα Πάτρας (24η αγων.) και τον Κολοσσό (26η αγων.) με την πρόσφατη εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ να καταδεικνύει τη δυναμική τους όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους. Συν τοις άλλοις, φαντάζει εφικτό και ένα μεγάλο διπλό σε Δράμα, Ελευσίνα ή Κηφισιά που θα σημάνει σίγουρη παραμονή.

Εννέα αγωνιστικές είναι πολλές και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το τι θα γίνει στο τέλος είναι δύσκολο να το προβλέψουμε αλλά αυτό που προμηνύεται είναι μια μάχη μέχρις εσχάτων με πολλές συγκινήσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …