Κεντρική Διεθνή ”Πιο εύκολος ο τελικός”

”Πιο εύκολος ο τελικός”

aggelou osfp efes

aggelou-osfp-efes

Νίκη που τους δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχεια, χαρακτήρισε την επικράτηση της Αναντολού Εφές στον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιλώντας στον Sport24 Radio, αναφέρθηκε στον χθεσινό τελικό, αλλά και στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας από την Εφές: ”Ο τελικός ήταν το πιο εύκολο παιχνίδι του Final 8, αφού, παρότι δεν είχαμε καλά ποσοστά, ήμασταν εκπληκτικοί κόντρα στη Φενέρ και ειδικά στην αντιμετώπιση των Μπιέλιτσα και Γκάουντλακ. Στα προημιτελικά, η εμφάνισή μας με τη Γαλατασαράι ήταν κάτω του μετρίου, στα ημιτελικά με τη Νταρουσάφακα βελτιωθήκαμε και κάναμε καλή δουλειά κόντρα στους Γκόρντον και Φάρμαρ, που είναι και καλοί δημιουργοί και εκτελεστές.

Από εδώ και πέρα εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής, όταν και αρχίζει ο δεύτερος γύρος του Τοπ 16 της Euroleague, όπου κάθε ολιγωρία πληρώνεται. Σήμερα θα χαλαρώσουμε και από αύριο θα μπούμε σε ρυθμό για τον αγώνα της Παρασκευής”.

Για τον τελικό με τη Φενερμπαχτσέ: ”Άξονάς μας ήταν το προηγούμενο ματς με τη Φενέρ στην Ευρωλίγκα, όταν και χάσαμε. Δε μιλάμε για θέμα εκδίκησης ή ίντριγκας, αλλά ικανότητας προπονητών. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας προπονητής που ”χτίζει” την επίθεση της ομάδας του πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου, θέλει να σταματά το ”εύκολο” καλάθι του αντιπάλου και ασχολείται με τις λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ίβκοβιτς επιμένει να βγάλουμε τα δικά μας στοιχεία, δηλαδή ομαδικότητα, ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση. Με τη Φενέρ ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, αλλά το απρόοπτο στοιχείο ήταν η αστοχία μας από την περιφέρεια. Με τον Ερτέλ καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό και επικρατήσαμε σχεδόν σε όλα τα σημεία. Αυτή η νίκη θα είναι κέρδος και για την αυτοπεποίθηση των παικτών για τη συνέχεια που θα είναι πολύ δύσκολη”.

Για τις υποχρεώσεις τις Εφές: ”Οι ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στην Τουρκία παίζουν είτε ανά δύο, είτε ανά τρεις ημέρες. Δηλαδή το μήνα δίνουμε περίπου δέκα παιχνίδια και στο Final 8 είχαμε μέσα σε έξι ημέρες τρία ματς. Η καταπόνηση είναι πολύ μεγάλη και βάζοντας στο μείγμα και τους τραυματισμούς και την πίεση, η διαχείριση είναι πολύ δύσκολη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά και σε αυτόν τον τομέα και το αποτέλεσμα φάνηκε και στο Final 8, όταν και η ομάδα ήταν πολύ δυνατή στο τελευταίο παιχνίδι”.

Για το πώς θα χαρακτήριζε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με μία λέξη: ”Ξεχωριστό”.

Για το πρότζεκτ της ομάδας: ”Η Εφές δημιουργεί μία νέα ομάδα και προσπαθεί να βάλει νέους παίκτες στο ροτέισον. Σκοπός μας είναι τα νέα παιδιά να πάρουν ευθύνες και να μπορούν να βγουν μπροστά σε συνθήκες… μάχης. Φέτος, βασικός μας στόχος στην Euroleague είναι να περάσουμε στους ”8” και ταυτόχρονα να δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, σκοπεύουμε του χρόνου να είμαστε από την αρχή της σεζόν στο επίπεδο που θέλουμε, ούτως ώστε να διεκδικήσουμε από την αρχή όλους τους στόχους μας”.

Για το λόγο που στην Ελλάδα δεν διοργανώνεται Final 8: ”Αυτό αφορά την Ελλάδα γενικότερα ως χώρα. Τη δομή της ολόκληρη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από το μπάσκετ να έχει μία σωστή δομή, όταν όλα τα άλλα είναι γκρεμισμένα. Το μπάσκετ έχει δώσει χαρές και συγκινήσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει εξαγάγει προπονητές και παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα. Άλλωστε, μας ταιριάζει το μπάσκετ ως άθλημα. Οργανωτικά έχουμε κενά, αλλά αυτό ισχύει μόνο στο μπάσκετ; Εδώ αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε δέκα ημέρες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…