Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πέταξε” για το πρώτο διπλό

“Πέταξε” για το πρώτο διπλό

nelson batista anachorisi

nelson-batista-anachorisi

Η ώρα για το πρώτο διπλό στο Top 16 της Ευρωλίγκα έφτασε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναχώρησε πριν από λίγη ώρα για το Βερολίνο, εκεί όπου αύριο (6/21:00) θα αντιμετωπίσει την Άλμπα Βερολίνου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη, με την οποία θα βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεση του τόσο τον Έι Τζέι Σλότερ όσο και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος επιστρέφει μετά από καιρό στη δράση. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Νίκος Παππάς.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του “τριφυλλιού”, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε για την αναμέτρηση με την Άλμπα: “Προβλήματα έχουμε όλο το χρόνο και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Έχει κάνει καλές νίκες στη μέχρι τώρα πορεία της στο Top-16. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη” και πρόσθεσε:

“Δεν παίζουν τόσο ελεύθερα όσο η Μακάμπι. Η Άλμπα είναι μια αθλητική ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να μην κάνουμε λάθη. Θέλουμε να τους πάμε στο πέντε εναντίον πέντε και να παίξουμε σύμφωνα με την τακτική μας. Από εκεί και πέρα θέλουμε η άμυνά μας να είναι πιεστική αναγκάζοντας τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε“.

Τέλος, επεσήμανε πως “κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν κάνουμε υπολογισμούς. Διεκδικούμε τη νίκη όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνουμε και στο Βερολίνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…