Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Mr. Double – Double

Ο Mr. Double – Double

mensa bonsou4

ΑΕΚ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ

petridis-giorgosΔεν ήρθε στη χώρα μας για να γίνει γνωστός, για να φτιάξει το όνομα του. Είχε κάνει ήδη τη διαδρομή στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ωστόσο, ο Ποπς Μενσά – Μπονσού δείχνει πως μέσα από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα κάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα του, ενδεχομένως και να την εκτοξεύσει.

Ο Βρετανός φόργουορντ την Πέμπτη παραλίγο να οδηγήσει, σχεδόν… μόνος του, την ΑΕΚ σε μία μεγάλη νίκη μέσα στο ΣΕΦ, κάνοντας τους γηπεδούχους να αναρωτιούνται αν τελικά άξιζε το καλοκαίρι μια ευκαιρία.

Ο 31χρονος άσος της ΑΕΚ, με το που φόρεσε τα “κιτρινόμαυρα” πήρε τη σκυτάλη της ηγεσίας της ομάδας, αυτή που αρχικά είχε ο Ντούσαν Σάκοτα και ακολούθως πήρε ο Καρλ Ινγκλις.

Από τον Δεκέμβριο και το παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean, έδειξε ότι ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένος να μας πείσει για το τι πραγματικά αξίζει. Το ντεμπούτο του ήταν ενδεικτικό των ικανοτήτων, αλλά και αυτής της διάθεσης που είχε κι έχει. Ξέρετε πολλούς παίκτες που στην πρώτη τους εμφάνιση καταγράφουν στη στατιστική τους 23 πόντους και 15 ριμπάουντ;

Ο Μενσά – Μπονσού είναι ο “Mr. Double – Double” του πρωταθλήματος, ο μόνος της κατηγορίας που έχει διψήφιους μέσους όρους σε δύο κατηγορίες της στατιστικής: 20,14 πόντους και 10,57 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, είχε στις επτά ως τώρα συμμετοχές τους. Κατά σειρά:

pinakaki110

Φορτώνει με φάουλ

Μία κατηγορία της στατιστικής στην οποία δεν δίνουμε μεγάλη σημασία, παρότι έχει την αξία της, είναι τα κερδισμένα φάουλ. Και σε αυτήν ο Ποπς Μενσά-Μπονσού κάνει θραύση. Δεν είναι μικρή υπόθεση το ότι “φορτώνει” με 7,43 φάουλ ανά αγώνα τους αντιπάλους του.

pinakaki111

6/7 MVP της ΑΕΚ

Απόδειξη της σημείωσης που κάναμε πιο πάνω, βάσει της οποίας ο Μενσά-Μπονσού πήρε τη σκυτάλη της ηγεσίας της ΑΕΚ από τους Σάκοτα και Ίνγκλις, είναι το γεγονός ότι σε έξι από τα επτά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, ήταν -βάσει στατιστικής- ο MVP της ομάδας.

Μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν συνέβη αυτό, αφού ο Βρετανός δεν έπιασε τα επίπεδα απόδοσης των υπολοίπων εμφανίσεων του…

pinakaki112

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…