Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο “έλεγχος” του ΤΟΡ16

Ο “έλεγχος” του ΤΟΡ16

spanoulis olympiakos fener

spanoulis-olympiakos-fener

petridis-giorgosΟλοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό ο πρώτος γύρος του Top16, με τρόπο σχεδόν ιδανικό, αφού οι “ερυθρόλευκοι” με τη νίκη επί της Νίζνι έφτασαν τις έξι σε επτά παιχνίδια, ενώ στην αντίστοιχη περσινή φάση είχαν οχτώ στο σύνολο. “Ψεγάδι” αναμφίβολα ήταν όχι τόσο η ήττα, όσο η εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές, όμως η απόδοση της ομάδας και βέβαια η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ σχεδόν το διέγραψε.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβαλε πλώρη για τη δυάδα του ομίλου, που θα συνεπάγεται με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ κι έχει κάθε λόγο να βλέπει ανοιχτό το δρόμο για το φάιναλ φορ.

Η εξαιρετική πορεία του Top16 έχει αναλυθεί, με τη βοήθεια των αριθμών μέσα από το eBasket.gr το τελευταίο διάστημα, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές στην αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και σύγκριση μ’ εκείνη που είχε στο αντίστοιχο μέρος της σεζόν τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Οι “ερυθρόλευκοι” σκοράρουν περισσότερο (+1,65 από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση της σεζόν 2012-’13), ενώ έχουν ταυτόχρονα το καλύτερο αμυντικό παθητικό (-0,72 από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του περσινού Top16).

Σε σχέση με την αντίστοιχη φάση της προηγούμενης σεζόν, ο Ολυμπιακός σουτάρει καλύτερα από τη γραμμή των βολών (+3,7%) και πίσω από εκείνη του τριπόντου (+3,6%), αλλά χειρότερα στα δίποντα (-2,8%). Ακόμη, παίρνει λιγότερα αμυντικά ριμπάουντ σε σχέση με την προηγούμενη διετία και τα ίδια επιθετικά σε σχέση με πέρυσι για να φτάσει στο χαμηλότερο μέσο όρο της τριετίας στο σύνολο.

Ο οικονομικότερος Ολυμπιακός

Από τα σημαντικότερα “όπλα” των Πειραιωτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στους αριθμούς, αλλά και στον πίνακα που παραθέτουμε, είναι η παρουσία τους στους τομείς της οικονομίας. Ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου του Top16 μοιράζει κατά μέσο όρο 18 ασίστ, αριθμός εντυπωσιακός (ειδικά αν συγκριθεί με τους αντίστοιχους των προηγούμενων χρόνων, πάντα σε αυτή τη φάση), και το κατορθώνει κάνοντας λιγότερα λάθη από κάθε άλλη χρονιά σε αυτήν την τετραετία.

Αυτοί οι αριθμοί δεν επισκιάζονται ιδιαίτερα από τα σχετικά λίγα κλεψίματα και τον αριθμό κοψιμάτων, που δεν είναι μεγάλος.

Όλοι αυτοί οι αριθμοί οδηγούν στους 88,14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας που είναι ο καλύτερος της τετραετίας και κατά 3,22 μεγαλύτερος από τον περσινό στο Top16.

pinakaki109

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…