Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός O έλεγχος των μικρών

O έλεγχος των μικρών

papagiannis koniaris

papagiannis-koniaris

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε επιτέλους χθες (18/2) στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα αυτό που ονειρευόταν από την αρχή της φετινής χρονιάς, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δίνει απλόχερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα “πράσινα μωρά” για να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους.

Το αποτέλεσμα; Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, με τους νεαρούς παίκτες του “τριφυλλιού” να αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να χαρίζουν μία όμορφη εικόνα, βγαλμένη από το μέλλον. Λούντζης, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης έδειξαν ένα μέρος των ικανοτήτων τους, αποδεικνύοντας στον Μαυροβούνιο τεχνικό, πως αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Πάμε να δούμε, όμως, τι κατάφεραν ακριβώς να κάνουν τα τέσσερα αστέρια του Παναθηναϊκού:

1) Μιχάλης Λούντζης

lountzis

Ο νεαρότερος της παρέας, ο 16χρονος ακόμη Μιχάλης Λούντζης, εμφανίστηκε μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Το ντεμπούτο του το έκανε απέναντι στον Πανελευσινιακό, αλλά χθες γνωρίστηκε ουσιαστικά από τους “πράσινους” οπαδούς. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστκηε για 12 λεπτά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους (1/2β., 2/4διπ., 2/4τριπ.) 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και όλοι θα θυμόμαστε τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του στη δεύτερη περίοδο, καθώς και το κάρφωμα (φωτό) του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και σίγουρα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα αργήσει ξανά να τον ρίξει στη μάχη.

2) Γιώργος Παπαγιάννης

papagiannis-pao

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε φροντίσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο χθες ήταν το κάτι άλλο, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ.

Ο 17χρονος, ύψους 2,17, σέντερ δέσποζε κάτω από τις ρακέτες, σημειώνοντας double-double με 10 πόντους (5/9διπ.) και 12 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 3 τάπες και 2 κλεψίματα σε 23 λεπτά. Το ταλέντο του είναι τεράστιο, είναι από τους κορυφαίους σέντερ στον κόσμο στην ηλικία του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πολλοί σκάουτερ από μεγάλα κολέγια της Αμερικής έχουν έρθει στην Ελλάδα για χάρη του.

3) Αντώνης Κόνιαρης

koniaris- trikala

Ο Αντώνης Κόνιαρης έγραψε την τρίτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς είχε αγωνιστεί και στον πρώτο γύρο απέναντι στα Τρίκαλα αλλά και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό, όπου είχε κλέψει τις εντυπώσεις, σκοράροντας 6 πόντους.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο 17χρονος γκαρντ πάτησε παρκέ για 14 λεπτά και μέτρησε 5 πόντους (1/1διπ., 1/3τριπ.), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο νεαρός άσος είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, πιέζει πολύ τον αντίπαλο γκαρντ και αναμένεται να αποτελέσει βασικό γρανάζι της περιφέρειας του Παναθηναϊκού σε λίγα χρόνια.

4) Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

charalampopoulos-pao-trikala

Για το τέλος αφήσαμε τον πιο έμπειρο της παρέας, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό και φέτος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να βοηθήσει ενεργά το “τριφύλλι”. Ο 18χρονος φόργουορντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και έχει αγωνιστεί τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (14 παιχνίδια) όσο και στην Ευρωλίγκα.

Στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετράει μέσο όρο 3,4 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε περίπου 14 λεπτά συμμετοχής. Χθες, πραγματοποίησε την πιο πληθωρική του εμφάνιση, έχοντας 7 πόντους (2/4δίπ., 1/3τριπ.), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Οι πέντε τελικές πάσες του νεαρού φόργουορντ αποτελούν, μάλιστα, ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δείτε τα “μωρά” του Παναθηναϊκού εν δράσει:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…