Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο “δολοφόνος” με το αγγελικό πρόσωπο

Ο “δολοφόνος” με το αγγελικό πρόσωπο

slaughter pao

slaughter-pao

Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να επικρατήσει του Ερυθρού Αστέρα με 74-69 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με  65-60 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, ωστόσο, κάπου έκει, ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους τα “βαριά” περιφερειακά όπλα του “τριφυλλιού”, ήτοι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Έι Τζέι Σλότερ.

Οι δύο παίκτες πέτυχαν τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού (ευστόχησε σε 2 βολές και ο Γιάνκοβιτς, μετά από κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ) και οδήγησαν τους “πράσινους” στην πέμπτη τους νίκη στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, η οποία τους έφερε στη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου.

Ο Έι Τζέι Σλότερ μίλησε στο eBasket.gr μετά το τέλος του παιχνιδιού για τη μεγάλη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, για το τι πήγε στραβά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά στο παιχνίδι αλλά και για τα μεγάλα καλάθια που πέτυχε ο ίδιος στο τέλος.

“Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, καθώς καταφέραμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού και μπορέσαμε να υπερασπιστούμε και πάλι την έδρα μας. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ταλέντο και σε καμία περίπτωση η βαθμολογική του θέση στον όμιλο δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του”, ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ.

Όσον αφορά την αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού από τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου μέχρι και το 36′, ανέφερε: “Η αλήθεια είναι ότι χαλαρώσαμε υπερβολικά μετά το προβάδισμα 20 πόντων, που πήραμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ερυθρός Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε αυτό, μας πίεσε αρκετά, χάσαμε τη συγκέντρωση μας και αστοχήσαμε σε πολλά περιφερειακά σουτ. Ευτυχώς στο τέλος επανήλθαμε και φτάσαμε στην τελική επικράτηση”.

Τέλος, σχολίασε τα μεγάλα καλάθια που πέτυχε στο φινάλε: “Έπρεπε να κερδίσουμε και κάποιος έπρεπε να πάρει κάποια μεγάλα σουτ. Έβαλε ένα τρίποντο ο Δημήτρης (Διαμαντίδης), στη συνέχεια βρέθηκα στην κατάλληλη θέσεη εγώ και ευτυχώς βρήκα το στόχο. Τα σουτ βγήκαν μέσα από τις οδηγίες του κόουτς. Ειδικά στο τρίποντο που έβαλα, βγήκα πίσω από τα σκριν των συμπαικτών μου, ελευθερώθηκα για μία στιγμή και ευστόχησα. Θα μπορούσε να ήταν άλλος στη θέση μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…