Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο ”δάσκαλος” Φώτσης (vid)

Ο ”δάσκαλος” Φώτσης (vid)

fotsis zoric pao fener

fotsis-zoric-pao-fener

Έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την κορυφή της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2000, 2009, 2011), ο Αντώνης Φώτσης δηλώνει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στο ”τριφύλλι”. Την τελευταία δεκαπενταετία ο ”Μπάτμαν” έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους και πλέον αποτελεί έναν από τους γηραιότερους παίχτες της ομάδας, έχοντας γίνει ”δάσκαλος” για τους νεότερους συμπαίχτες του.

Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε στην επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκα, μιλώντας για την πορεία του στους ”πράσινους” όλα αυτά τα χρόνια. ”Ήμουν ένας νέος παίκτης. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το υψηλό επίπεδο. Έμαθα όχι μόνο να παίζω σε υψηλό επίπεδο, αλλά και πως να συμπεριφέρομαι, ως επαγγελματίας. Όταν έχεις τόσο σπουδαίους παίκτες στο πλευρό σου είναι ένα μεγάλο μάθημα. Με βοηθούν πάρα πολύ, τι πρέπει να κάνω για να γίνομαι καλύτερος” ήταν τα λόγια του Αντώνη Φώτση.

Για του νέους παίχτες του ”τριφυλλιού”, ανέφερε, ”Οι μικροί το βλέπουν περισσότερο ως παιχνίδι. Έχουν μεγαλύτερη ενέργεια και δίψα για να παίξουν, αλλά πρέπει να μάθουν πως πρέπει να κινούνται και να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι για να γίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν”.

Όσον αφορά της ”παλιοσειρές” της ομάδας, είπε χαρακτηριστικά, ”Οι συμπαίκτες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες βοηθούν πολύ τους μικρότερους. Είναι πιο κοντά στα αποδυτήρια, ή εκτός παρκέ. Πηγαίνουν μαζί για φαγητό ή να πιουν καφέ. Τους πλησιάζουν καλύτερα και είναι πιο εύκολο να τους πλησιάσουν και να τους πουν τι πρέπει να κάνουν”.

Κατέληξε λέγοντας, ”Υπάρχει πολύ ταλέντο, στους νεαρούς παίκτες μας. Όλα είναι στο χέρια τους, να προπονηθούν, να προσπαθήσουν αρκετά και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να γίνουν επιτυχημένοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…