Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ”

“Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ”

blums

blums

Ικανοποιημένος από το διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκός είναι ο Γιάνις Μπλουμς σύμφωνα με όσα δήλωσε στο λετονικό Ism.lv και τόνισε ότι στόχος του είναι να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των προπονητών  και να παίζει με πάθος και αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό και ενώ ο Κρίσταπς Βάλτερς τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μία «ανάσα» από τους “πράσινους”: “Είμαστε καλοί φίλοι με τον Κρίσταπς, αλλά ο αθλητισμός έτσι είναι. Ηξερα ότι ο επόμενος προορισμός του ήταν η Αθήνα, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε πίσω στα παρασκήνια. Ο Παναθηναϊκός είναι μία σπουδαία ομάδα και οι σκέψεις αλλάζουν γρήγορα. Ό,τι συνέβη έχει ήδη ξεχαστεί και ο καθένας παίζει με την ομάδα του”.

Για τον γιο του, Ρόμπερτ, που έχει δημιουργήσει βίντεο στο οποίο τον αποκαλεί “διαστημάνθρωπο” που ταξιδεύει μακριά από τους φίλους και την οικογένειά του: “Η οικογένειά μου έχει μάθει πλέον να ζει ανεξάρτητη και μακριά μου. Ο Ρόμπερτ ξέρει να φροντίζει τις δύο γυναίκες του σπιτιού. Η οικογένειά μου μια φορά κάθε μήνα έρχεται στην Αθήνα για να με επισκεφθεί”.

Για τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό: “Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ και το γεγονός ότι είναι λίγο περισσότερο… βρώμικο. Εμένα ο ρόλος μου είναι να παίζω με πάθος και επιθετικότητα”.

Για το ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ: “Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολλές υποχρεώσεις. Νομίζω ότι στο φάιναλ φορ θα είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ και η τέταρτη ομάδα θα είμαστε εμείς”.

Για τον αν διατηρεί επαφές με τον Φώτη Κατσικάρη, τον οποίο είχε προπονητή στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Μπιλμπάο: “Είχαμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση. Στην Ισπανία τα παιδιά του πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τον γιο μου και έτσι συναντιόμασταν συχνά και εκτός παρκέ”.

Για το τι τον ενοχλεί και τι αγαπάει στην Ελλάδα: “Μου αρέσει ο ρυθμός της ζωής, οι άνθρωποι ξέρουν να απολαμβάνουν την ζωή τους. Από την άλλη μεριά θεωρώ ότι είναι λιγάκι εγωιστές και αργούν να κάνουν οικογένεια… Το σκέφτονται γύρω στα 35-40 τους χρόνια, ενώ εμείς οι Λετονοί στα 30 μας έχουμε οικογένεια και δύο παιδιά! Οι Ελληνες θέλουν να περνάνε καλά στην ζωή τους, αλλά θεωρώ ότι αν π.χ. εγώ και η σύζυγός μου δεν είχαμε παιδιά, θα ήταν βαρετά”.

Για το αν σκέφτεται την προπονητική, μόλις κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια: “Όχι, όχι!! Θα παίξω μπάσκετ μπορεί και μέχρι τα 40 μου και μετά θα είμαι υπεύθυνος για να τελειώσουν τα παιδιά μου τις σπουδές τους”.

“Το να παίζεις στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη ευθύνη. Ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Στα τελευταία δύο ματς δεν έχω παίξει καλά, αλλά αυτό γίνεται γιατί σκοπός της ομάδας είναι να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι νεαροί Ελληνες παίκτες. Στην αρχή της σεζόν, όταν γινόταν ο σχεδιασμός της ομάδας, δεν είχα θέση στο πλάνο. Αλλά τραυματίστηκε ο Νέλσον, τώρα πρέπει να ξαναβρώ τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα. Δεν είναι κάτι που με στενοχωρεί ή με νευριάζει. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Απολαμβάνω να προπονούμαι κάθε μέρα ανεξαρτήτως αν θα παίξω ή όχι”.

Σε μια παλιότερη συνέντευξή του είχε πει ότι το όνειρό του ήταν να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκα. Αν το πραγματοποίησε ερχόμενος στον Παναθηναϊκό; “Ναι, στα 32 μου βρέθηκα να παίζω σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…