Κεντρική Διεθνή “Μαδριλένικος” ο τελικός

“Μαδριλένικος” ο τελικός

bracelona real nocioni

barcelona-real-nocioni

Σε ένα καθηλωτικό ντέρμπι για γερά νεύρα, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 77-71 της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το Copa del Rey για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 25η στην ιστορία της.

Το “κλάσικο” ήταν τρομερά αμφίρροπο από την αρχή ως το τέλος, δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα όσον αφορά την επιθετική συγκομιδή καθώς παιζόταν ένας τίτλος οπότε οι ομάδες έπαιζαν πιο συγκροτημένα, αλλά το σασπένς κράτησε άπαντες καθηλωμένους. Οι μαδριλένοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά χωρίς να καταφέρουν να χτίσουν μεγάλες διαφορές και να “καθαρίσουν” το ματς νωρίτερα καθώς η Μπάρτσα πάντα έβρισκε τον τρόπο να πλησιάζει και να απειλεί επικίνδυνα.

Εν τέλει, ο Ροντρίγκεθ με ένα δύσκολο καλάθι 4.7 δεύτερα πριν το τέλος και εν συνεχεία το άστοχο τρίποντο του Αμπρίνες, που οδήγησε στις δύο βολές του Νοτσιόνι, έκριναν την έκβαση του τελικού.

Κορυφαίος για τους κυπελλούχους, και MVP του τελικού, ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Άντρες Νοτσιόνι και Γκουστάβο Αγιόν οι οποίοι είχαν 10 πόντους και 7 ριμπάουντ έκαστος. Ο Γιάννης Μπορούσης, που πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο του με τη φανέλα της Ρεάλ, τελείωσε το ματς με 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 9 λεπτά συμμετοχής.

Ο Άντε Τόμιτς τα έβαλε μόνους του με όλη τη Ρεάλ ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ αλλά πέραν των Tόμας Σατοράνσκι και Τζάστιν Ντόελμαν, που προσέφεραν από 11 πόντους, δεν πήρε σημαντικές βοήθειες.

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν διαρκείς στο πρώτο μέρος με τους Καταλανούς να βρίσκονται μπροστά και τους μαδριλένους να απαντούν. Ως αποτέλεσμα, οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν μπροστά με βραχεία κεφαλή (42-41) στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανέβασε “στροφές” και με μπροστάρηδες τους Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ και Αγιόν έχτισε διαφορά 7 πόντων (57-64) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Μπάρτσα με ένα γρήγορο 6-0 στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, πλησίασε στον πόντο (63-64) αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 42-41, 57-64, 71-77.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 11, Χεζόνια, Χουέρτας, Αμπρίνες 7 (2), Ναβάρο 6 (1), Σατοράνσκι 11 (1), Πλάις, Τόμας 7, Όλεσον 4, Λάμπε, Νάχμπαρ, Τόμιτς 25.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 2, Φερνάντεθ 16 (1), Νοτσιόνι 10 (1), Καμπάσο, Ματσιούλις 8 (1), Ρέγιες 8, Ροντρίγκεθ 10, Αγιόν 10, Κάρολ 5 (1), Γιούλ, Μπουρούσης 4, Σλότερ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …