Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – ΠΑΟΚ 65-61

Κόροιβος – ΠΑΟΚ 65-61

koroivos omadiki1

koroivos-omadiki

Σε ένα καθηλωτικό ντέρμπι που ήταν αμφίρροπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Κόροιβος κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 65-61 ενάντια στον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική “ανάσα”.

Ο υιός, Χάρης Μαρκόπουλος, νίκησε τον πατέρα, Σούλη, στη μάχη των πάγκων, και η ομάδα της Αμαλιάδας έδειξε τρομερά ανταγωνιστικό πρόσωπο όπως κάνει άλλωστε σε κάθε της παιχνίδι φέτος. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβληθεί πλήρως και ολόκληρη η αναμέτρηση ήταν μια μάχη “σώμα με σώμα” με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για να πραγματοποιήσει την ανατροπή και τους γηπεδούχους να μην πληρώνουν τα αλλεπάλληλα λάθη στα οποία υπέπεσαν στο τέλος.

Ο νεοαποκτηθείς, Τίμ Μπάουερς μετά το μουδιασμένο ντεμπούτο του, έκανε σπουδαία εμφάνιση σήμερα (18/02) όντας ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους, πραγματοποιώντας double-double με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ρόουλ Μάρσαλ με 14 πόντους. Εκ των φιλοξενουμένων, διακριθείς ήταν ο Τζέικ Όντουμε με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 4-7 (στο 3′) χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Όντουμ με τον Κόροιβο να ανεβάζει στροφές και να απαντάει με επιμέρους 9-2, με κύριο εκφραστή τον Μάρσαλ, στα επόμενα 2 λεπτά και να παίρνει κεφάλι 4 πόντων (13-9). Ο δικέφαλος πλήρωσε τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισα (και δη επιμέρους 9-2) για να πάρει ξανά το προβάδισμα (15-18 στο 7’) το οποίος διατήρησε μέχρι το 9’ όταν ο Αγγελόπουλος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 19-19 της εναρκτήριας περιόδου.

Εξαιρετικά κλειστό και το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πάλευαν στήθος με στήθος χωρίς να μπορεί καμία εκ των δύο να χτίσει κάποια διαφορά και οι εναλλαγές στο προβάδισμα  ήταν αλλεπάλληλες. Τελικά οι φιλοξενούμενοι επωφελούμενοι κάποιες καλές άμυνες προηγήθηκαν με +5 (34-39 στο 18’) χάρη σε τρίποντο του Τσόχλα προτού ο Γιαννακίδης κάνει το 38-40, του ημιχρόνου, με βολές.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο στη μεγαλύτερη διάρκεια της οποίας ο Κόροιβος είχε μεν μια μικρή υπεροχή αλλά ο ΠΑΟΚ δεν του επέτρεπε να επιβάλλει το ρυθμό του ακολουθώντας κατά πόδας. Το 52-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου άφηνε υποσχέσεις για ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Αυτό και έγινε καθώς ο Κόροιβος προηγούνταν με 7 πόντους (62-55) 4 λεπτά πριν την κόρνα της λήξης αλλά ο ΠΑΟΚ, χάρη σε 2 κρίσιμα κλεψίματα του Τσόχλα και μια τάπα του Βον τα οποία μετουσιώθηκαν σε γρήγορους πόντους στην αντεπίθεση, έβαλε φωτιά στο ματς φέρνοντας το στον πόντο (62-61) με ένα λεπτό να απομένει. Όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν άστοχοι στο τέλος, οι γηπεδούχοι ευστόχησαν στις βολές και το ροζ φύλλο πήγε στην ομάδα της Αμαλιάδας.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Ταβουλαρέας – Μαγκλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-40, 52-51, 65-61.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 2, Μάρσαλ 14 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Αγγελόπουλος 11 (2), Μπάουερς 15, Βασίλιεβιτς 10 (1), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Τέρνερ 3, Ρούμπιο 7, Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης.
ΠΑΟΚ( Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12 (1), Λιάπης, Κάρτερ 4, Τσόχλας 14 (2), Δέδας 2, Μαργαρίτης, Κοττάς 1, Βον 8, Όντουμ 12 (1), Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος, Σαλούστρος 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…