Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Απόλλωνας 64-63

Κολοσσός – Απόλλωνας 64-63

kolossos tsamis

kolossos - tsamis

Συγκλονιστική ανατροπή έκανε ο Κολοσσός Ρόδου στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στο οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 64-63, χάρη σε τρεις εύστοχες βολές του Ουότερς σε νεκρό χρόνο!

Η ομάδα του Βετούλα έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, καθώς ο Αργυρόπουλος αστόχησε σε δύο βολές 4” πριν τη λήξη, με τις οποίες θα μπορούσε να στείλει τους Πατρινούς στο +4 και πήρε το ρόλο του μοιραίου από τον Ουότερς του εξελίχθηκε σε ήρωα!

Ο άσος του Κολοσσού έχασε την κατοχή για την ομάδα του, καθώς στα 4” πάτησε γραμμή και έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να “καθαρίσει” το ματς, ωστόσο, ευστοχώντας στις τρεις βολές σε νεκρό χρόνο από το φάουλ του Μπατή, χάρισε τη νίκη στον Κολοσσό.

Πέρα από τον Ουότερς, εξαιρετικός ήταν ο Λαρεντζάκης που έκανε double-double με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους σημείωσε ο Χάγκινς. Ο Φιτζπάτρικ ξεχώρισε για τον Απόλλωνα με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ και ακολούθησε ο Πεν με 15 πόντους.

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Χάγκινς για λογαριασμό του Κολοσσού, ο οποίος πήρε από το… χέρι την ομάδα του στα πρώτα λεπτά και την οδήγησε στον επιθετικό τομέα. Μάλιστα, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Στεφανίδη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +5 (14-9). Η απάντηση των Πατρινών έφτασε πριν το τέλος του δεκαλέπτου και με μίνι σερί 4-0 κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (14-13).

Ο Απόλλωνας κατάφερε να προσπεράσει με τον κινητήριο μοχλό του επιθετικά, τον Πεν, αλλά η αντίδραση ήταν άμεση και είχε το όνομα του Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας άσος του Κολοσσού σημείωσε 10 (!) συνεχόμενους πόντους, οδήγησε την ομάδα της Ρόδου σε επιμέρους 10-3 και στο προβάδισμα με 23-18. Η ομάδα του Βετούλα, όμως, δεν έμεινε με κατεβασμένα χέρια, καθώς με 9 πόντους του Φιτζπάτρικ και 5 του Σκορδίλη, απάντησε με 14-5 και πήρε  κεφάλι στο σκορ (28-32), με τον Χάγκινς να διαμορφώνει του 30-32 του ημιχρόνου.

Με φόρα από το δεύτερο δεκάλεπτο, ο Λαρεντζάκης μετέτρεψε σε προσωπική του υπόθεση και το τρίτο! Σημείωσε 9 συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους και μετέτρεψε το 34-34 σε 41-34, δίνοντας στον Κολοσσό αέρα επτά πόντων, σε ένα διάστημα που ο Απόλλωνας πέτυχε δύο πόντους σε 5 λεπτά. Ο Ρόμπινσον ανέλαβε να διατηρήσει το προβάδισμα των γηπεδούχων, αλλά οι Ελ Αμίν και Πεν μείωσαν για τους Πατρινούς (48-44) με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Απόλλωνας κόλλησε εκ νέου με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, Λαρεντζάκης και Σκοτ έστειλαν τον Κολοσσό στο +9 (55-46), αλλά με Φιτζπάτρικ και Σκορδίλη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν και μείωσαν στο καλάθι (57-55) 2’52’’ πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν εύκολα σκορ με αποτέλεσμα πολλές χαμένες επιθέσεις. Τη λύση βρήκε πρώτος ο Απόλλωνας ο οποίος με σερί 5-0 προσπέρασε (59-60) στα 57’’.

Ο Χάγκινς ανέλαβε την τελευταία επίθεση για τον Κολοσσό, αλλά ο Φιτζπάτρικ τον σταμάτησε και ο Πεν με δυο βολές έστειλε τον Απόλλωνα στο +3 (59-62). Οι Πατρινοί έκαναν φάουλ για να αποφύγουν το τρίποντο και ο Ρόμπινσον μείωσε στον πόντο εκ νέου (61-62) στα 8’’. Ο Πεν οδηγήθηκε στη γραμμή, ευστόχησε σε μία βολή, ενώ ένα λάθος του Ουότερς στην επαναφορά έδωσε την κατοχή στους φιλοξενούμενους.

Ο Αργυρόπουλος όμως αστόχησε και στις δύο και ο Ουότερς κέρδισε φάουλ στην προσπάθειά του για τρίποντο με τη λήξη του ματς! Ο παίκτης του Κολοσσού ευστόχησε και στις τρεις, σε μια φάση που ήταν πολύ δύσκολη για τους διαιτητές αναφορικά με το αν ήταν εντός ή εκτός χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 30-32, 48-44, 64-63.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 23 (2 τριπ., 10 ριμπ.), Ουότερς 5, Μανωλόπουλος 3 (1), Σμιθ 2, Στεφανίδης 4, Λίντεν, Σκοτ 5 (1), Χάγκινς, Ρόμπινσον 7 (1).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 11, Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ 5, Πεν 15 (2), Φιτζπάτρικ 20 (4 τριπ., 12 ριμπ.), Μπατής 2, Ελ Αμίν 10, Γεωργαλής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…