Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός ”Και τώρα Μακάμπι”

”Και τώρα Μακάμπι”

jankovic triponto paok

jankovic-triponto-paok

Χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με το δικό του τρίποντο στην εκπνοή, εμφανίστηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο άσος του ”τριφυλλιού” πως η πρόκριση στον τελικό αποτελεί παρελθόν και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι, την ερχόμενη Πέμπτη (26/2, 21:45).

Αναλυτικά όσα είπε:

”Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά θέλω να τονίσω πως χαίρομαι που μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας και ”συναντιόμαστε” ξανά μετά από μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Η πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά σ’ έναν από τους στόχους μας.

Θα ήμουν ψεύτης αν πω ότι δε χάρηκα που κατάφερα να σκοράρω στο τελευταίο σουτ του αγώνα, αλλά θέλω να πιστέψετε πως τόσο η δική μου, όσο και η χαρά των υπόλοιπων παιδιών είναι δεκαπλάσια όταν η ομάδα μας κερδίζει και προχωρά. Τι να το κάνεις αν δεν καταφέρεις να φτάσεις στη νίκη; Η προσωπική απόδοση του καθενός μετράει ελάχιστα μπροστά στην ομαδική και εμείς μέσα από τα καλά και τα κακά μας (αγωνιστικά εννοώ) είμαστε πάνω απ’ όλα ομάδα. Όλοι μαζί χαιρόμαστε, όλοι μαζί στεναχωριόμαστε.

Έχουμε αφήσει πίσω, από την στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο της επιστροφής, τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο θέλω να τονίσω πως είναι μια εξαιρετική ομάδα μ’ ένα σπουδαίο προπονητή που παίζει ένα πολύ όμορφο μπάσκετ. Το μυαλό το δικό μας είναι πλέον ”καρφωμένο” στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι.

Γνωρίζουμε πως θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο μέσα σε μια από τις πιο ιστορικές και δυνατές έδρες της Ευρώπης. Οι πέντε νίκες που πετύχαμε στον πρώτο γύρο του  Toπ 16 μας δίνουν το δικαίωμα να κοιτάμε τις υψηλές θέσεις του ομίλου, άρα αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η Μακάμπι προέρχεται από μια ήττα μέσα στο σπίτι της από την Άλμπα που μπορεί να τη βάλει σε περιπέτειες. Αυτό θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε καθώς θεωρώ πως θα έχουν περισσότερο άγχος. Τους έχουμε νικήσει στο ΟΑΚΑ και αν το καταφέρουμε ξανά θα έχουμε σαφές πλεονέκτημα απέναντι τους. Έχουμε τεράστιο κίνητρο όλοι μας. Σ’ ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό από την αρχή.

Να καθορίσουμε εμείς το πότε θα τρέξουμε και πότε όχι και να έχουμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Η Μακάμπι είναι ομάδα ρυθμού και πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες της από την πρώτη φάση του αγώνα πως θα έχουν ένα δύσκολο βράδυ απέναντι μας. Θέλουμε να ”ματώσουμε” για κάθε μπάλα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί ο αντίπαλος. Αυτά για την ώρα και εύχομαι στο επόμενο ”ραντεβού” μας να έχουμε ξανά ευχάριστα θέματα συζήτησης.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Βλαδίμηρος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…