Κεντρική Basket League Άρης “Και οι δύο αξίζαμε τη νίκη”

“Και οι δύο αξίζαμε τη νίκη”

priftis filiko aris

priftis-filiko-aris

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο έμπειρος τεχνικός, τόνισε ότι η νίκη είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η ομάδα του να βρει “χημεία” στην περιφέρεια. Τέλος, δήλωσε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα κάνει καλό στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
“Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα με συνοχή, πολύ οργανωμένη στον τρόπο που παίζει σε άμυνα κι επίθεση. Αυτά τα ενισχύει ο πολύ υψηλός ρυθμός, στον οποίο παίζει που την κάνει έναν σκληρό αντίπαλο. Για όλους αυτούς τους λόγους η νίκη μας είναι σημαντική αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε προβλήματα τις προηγούμενες μέρες με ιώσεις και ελλιπέστατη προετοιμασία. Γυρίσαμε από την Πάτρα ξημερώματα Κυριακής και γενικά ταλαιπωρηθήκαμε.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον ΚΑΟΔ που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στην τελευταία φάση.Και οι δυο ομάδες άξιζαν τη νίκη.

Η συνέχεια για μας είναι δύσκολη γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο με αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια. Θα βρούμε τη “χημεία” μας στην περιφέρεια για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και περισσότερο απειλητικοί. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά”.

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος θα ωφελήσει τον Άρη: “Γενικά οι διακοπές είναι κακό πράγμα γιατί χάνεται ο ρυθμός που έχει μια ομάδα και δυστυχώς μέχρι τώρα είχαμε αρκετές διακοπές. Επειδή είχαμε πολλά προβλήματα τις τελευταίες μέρες θα δώσουμε ένα διήμερο ρεπό στους παίκτες που θα τους αποφορτίσει από τους τραυματισμούς ενώ θα βρούμε χρόνο για τον Τόμας, ο οποίος πέρασε ανώδυνα το σημερινό παιχνίδι διότι πήραμε ένα μικρό ρίσκο με την χρησιμοποίηση του. Νομίζω ότι η διακοπή αυτή τη φορά θα είναι προς όφελος μας”.

Για την προετοιμασία της ομάδας: “Προετοιμαστήκαμε καλά στο βίντεο και στη θεωρητική ανάλυση του αντιπάλου γιατί η προπόνηση ήταν ελλιπέστατη με δυο απόντες κάθε μέρα. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση και τους χαμηλούς ρυθμούς. Η προπόνηση χωρίζεται σε δυο κομμάτια. Το πρώτο είναι η ένταση και η ενέργεια με την οποία προπονείσαι για να είσαι στο πιο υψηλό επίπεδο ενέργειας και το δεύτερο είναι η τεχνική ανάλυση σε θεωρητικό επίπεδο με την προβολή βίντεο. Στο ένα σκέλος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ότι έχει να κάνει με την επαναφορά μετά από έναν αγώνα αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ντρου Νέιμικ, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για μας κι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μας επιτρέπει να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Μπράβο στον ΚΑΟΔ για την εμφάνιση και την μάχη που έδωσε. Εμείς στο τέλος βάλαμε τις βολές, ευστοχήσαμε σε κάποια σημαντικά σουτ και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το σημερινό παιχνίδι, ο ΚΑΟΔ έκανε κάποιες αλλαγές στα ματς απ και μας δημιούργησε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντεπιτέθηκε, έκανε μεγάλο παιχνίδι. Στο τέλος καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη”.

Για τη δυσκολία του αγώνα: “Να δούμε ξανά τον αγώνα. Πήραμε νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα αλλά ο ΚΑΟΔ μας έφτασε. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και αυτή κρατάμε”.

Για το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στην τέταρτη θέση: “Είναι σίγουρα επιτυχία το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς, ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θέση που κατέχουμε και θέλουμε να την υπερασπιστούμε με προσπάθεια και σκληρή δουλειά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…