Κεντρική NBA Καρφώματα, τηγανίτες και Τούπακ
NBA

Καρφώματα, τηγανίτες και Τούπακ

antetokounmpo bucks blazers

antetokounmpo-bucks-blazers

Δεύτερη χρονιά στο ΝΒΑ δεύτερη συμμετοχή στα event του All Star Break για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκτός από την αναμέτρηση των επίλεκτων νέων Αμερικανών με τους αντίστοιχους διεθνείς αθλητές του ΝΒΑ θα συμμετάσχει και στο διαγωνισμό καρφωμάτων. Μπορεί πλέον ο διαγωνισμός να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος και να περνάει μάλλον απαρατήρητος αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστον το κατόρθωμα του 20χρονου φόργουορντ ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έχει φροντίσει να κάνει το κατάλληλο “ζέσταμα” προσφέροντας εντυπωσιακά καρφώματα.

Εκτός αυτού η εν γένει παρουσία του μέχρι στιγμής στη σεζόν, που μετράει 12 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, φανερώνει την αλματώδη πρόοδο του και δικαιολογεί, μέχρι στιγμής, τις φιλοδοξίες γύρω από το μέλλον του στο “μαγικό κόσμο“.

Με αφορμή λοιπόν την τριήμερη γιορτή (13-15 Φεβρουαρίου) του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στη “Μέκκα” του αθλήματος, την Νέα Υόρκη, και κάποια event στο Μπρούκλιν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση του δημοφιλούς περιοδικού “Slam” σε μια συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τα καρφώματα, τις τηγανίτες και τη μουσική.

Αναλυτικά:

– Τι ήταν αυτό που σου άρεσε περισσότερο από την παρουσία στου στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, πέρυσι;

“Το ότι όλοι οι παίκτες είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με τις οικογένειες μας, ήταν ένα όμορφο διάλειμμα. Η οικογένεια μου ήταν εκεί και το έζησα μαζί τους όλο αυτό. Ήταν υπέροχο το γεγονός ότι βρισκόμουν ανάμεσα σε τόσο μεγάλους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Κέβιν Ντουράντ ή ο Τζέιμς Χάρντεν“.

– Θυμάσαι το πρώτο σου κάρφωμα;

Ναι, ήμουν 15 ετών, στην παλιά μου γειτονιά μαζί με τα αδέρφια μου και εγώ με τον Θανάση προσπαθούσαμε να καρφώσουμε, τα μικρά μας αδέρφια προσπαθούσαν επίσης και τότε ήταν που τα κατάφερα”.

– Και… “τρελαθήκατε”;

Ναι! Προσπαθούσαμε επί τέσσερις ώρες να καρφώσουμε και μόλις το καταφέραμε ξέσπασαν πανηγυρισμοί. Μάλιστα τραβήξαμε και φωτογραφία την οποία έχω ακόμα μαζί μου”.

– Έχεις κάποιο αγαπημένο κάρφωμα;

“Όχι δεν θα το έλεγα. Αλλά όταν ανακοινώθηκε πως θα ήμουν στο διαγωνισμό άρχισα να βλέπω βίντεο του Λάρι Λανς. Έκανε τόσο απίστευτα καρφώματα!”.

– Ξεχώρισες κάποιο;

“Ναι. Έριξε τη μπάλα από την μια πλευρά της στεφάνης και την έπιασε από την άλλη ενώ το κεφάλι του βρισκόταν πάνω από το ύψος της στεφάνης! Ήταν απίστευτο!”.

– Έχεις ξεχωρίσει κάποιο κάρφωμα από αυτά που έχεις πραγματοποιήσει στο ΝΒΑ, ως το αγαπημένο σου;

“Έχω κάνει πολλά και δεν τα θυμάμαι όλα. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν αυτό στο Ντάλας. Πήρα το πρώτο βήμα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και κάρφωσα με δύναμη”.

– Τι προτιμάς; Να καρφώνεις χωρίς να βρίσκεται κάποιος γύρω σου ώστε να κάνεις κάτι πιο περίτεχνο ή να ορμάς και να καρφώνεις μπροστά στη μούρη των αμυντικών;

“Το δεύτερο γιατί έτσι αποκτάς μομέντουμ σαν ομάδα ενώ και εγώ νιώθω να γεμίζω με περισσότερη ενέργεια”.

Ποιους παίκτες του ΝΒΑ απολαμβάνεις να βλέπεις να καρφώνουν;

“Τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Μ’ αρέσει η δύναμη με την οποία ορμάει στη ρακέτα”.

– Με αφορμή την αποκάλυψη, στα πλαίσια του περσινού All Star, ότι σου αρέσουν πολύ τα smoothies υπάρχει κάποια άλλη πτυχή της αμερικάνικης κουλτούρας που έχεις αγαπήσει;

“Δώσε μου 15 δευτερόλεπτα να σκεφτώ… Οι τηγανίτες!”.

– Δεν είχες ξαναδοκιμάσει τηγανίτες πριν έρθεις στις ΗΠΑ;

“Όχι, στην Ελλάδα τρώμε κρέπες. Τηγανίτες δοκίμασα για πρώτη φόρα εδώ. Είναι οι καλύτερες. Κάθε πρωί τρελαίνομαι να τρώω τηγανίτες με μπόλικο σιρόπι και φράουλες!”.

– Σχετικά με τη μουσική, έχεις ακούσει κάποιο νέο είδος που δεν γνώριζες;

“Συνεχώς οι συμπαίκτες μου με “μυούν” σε νέα τραγούδια και καλλιτέχνες. Τελευταία ακούω πολύ Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ντρέικ και Τούπακ. Αλλά είναι διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη. Εκεί είναι πιο δημοφιλής η “houseμουσική ενώ εδώ η ραπ, χιπ-χοπ, R&B”.

– Προτείνεις στους συμπαίκτες σου μουσική που άκουγες στην πατρίδα σου;

“Όχι, όχι”.

– Γιατί; Πιστεύεις ότι δεν θα την έβρισκαν ενδιαφέρουσα;

“Ναι κάτι τέτοιο. Θα με κοιτούσαν και θα απορούσαν τι είναι αυτό που τους βάζω να ακούσουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…