Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Κάναμε παιδαριώδη λάθη”

“Κάναμε παιδαριώδη λάθη”

markopoulos2

markopoulos

Παρά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, ο Σούλης Μαρκόπουλος φάνηκε προβληματισμένος από τα πολλά λάθη της ομάδας του και θεωρεί πως η κούραση και οι τραυματισμοί έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα.

“Ήταν ένας ματς που είχαμε ψυχολογικό βάρος μετά το ματς με τον Παναθηναικό. Επρεπε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των τραυματισμών αλλά και το θέμα της ψυχολογίας των παικτών. Πήραμε διαφορά και θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτα αλλά κάναμε παιδαριώδη λάθη. Κάναμε λάθη σε αιφνιδιασμούς και είχαμε να δώσουμε φάουλ αλλά δεν το κάναμε. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και είναι προς συζήτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν θετικοί στην άμυνα και τελειώσαμε το ματς αρκετά εύκολα στη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανιώνιο που είναι μια ιστορική ομάδα και έχει δώσει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ”, είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Στην συνέχεια μίλησε για τις άστοχες βολές στο τελευταίο διάστημα αλλά και για το που οφείλονται τα λάθη: “Αλλες φορές τις βάζουμε, άλλες όχι. Παίζει ρόλο και το στρες. Μιλάω για συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Οι παίκτες νιώθουν κουρασμένοι και αυτή την εβδομάδα είχαμε τρεις παίκτες με μικροπροβλήματα τραυματισμών. Η συσσώρευση κούρασης και πίεσης έχει δημιουργήσει προβλήματα.”

Τέλος αναφέρθηκε στη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα και δήλωσε πως οι διαιτητές πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: “Δουλεύουμε πάνω σε ορισμένα σημεία και το πώς θα είμαστε πιο βελτιωμένοι. Θέλουμε να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα στο παιχνίδι. Τα πάντα εξαρτώνται από το βάθος της ομάδας και την κατάσταση των παικτών την μέρα του αγώνα.

Γιατί να τιμωρηθούν; Μην με βάζετε τώρα να κρίνω. Ο καθένας πρέπει να τιμωρείται; Το θέμα είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου.”

 

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Χρήστος Σαλούστρος και δήλωσε:

“Ηταν μια νίκη ψυχολογίας. Αν εξαιρέσουμε κάποια δίλεπτα και τρίλεπτα, νομίζω πως ανταποκριθήκαμε πλήρως στο παιχνίδι. Βασιστήκαμε στην καλή μας άμυνα ενώ πετύχαμε αρκετούς πόντους. Πλέον θα έχουμε ένα ματς την εβδομάδα, έτσι θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαζόμαστε καλύτερα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Καλή επιτυχία στον Πανιώνιο, θλίβομαι με αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα και εύχομαι να ορθοποδήσει και να καταφέρει τους στόχους του

Υπήρχε κούραση, αν και αυτό δεν το λέω σαν δικαιολογία γιατί ήρθαμε στον ΠΑΟΚ να παίζουμε δύο παιχνίδια και μαζευτήκαμε εδώ από τα τέλη του Αυγούστου. Χρειαζόμασταν να πάρουμε το αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που την αδικεί η βαθμολογία και η νίκη ήρθε έτσι για να μας βοηθήσει για την συνέχεια. Η κούραση είναι πιο πολύ στο πνεύμα αλλά σίγουρα και το σώμα έχει κουραστεί. Πρέπει να προχωρήσουμε μετά τον αποκλεισμό.

Είναι ένα θέμα τα ριμπάουντ που το έχουμε συζητήσει και δουλεύουμε στις προπονήσεις. Το ριμπάουντ είναι και θέμα τύχης. Σήμερα ήμασταν κακοί σε αυτόν τον τομέα και συνεχίζουμε.

Ηρθα για να πρωταγωνιστήσω. Με την εμπιστοσύνη που έχω από τους προπονητές μπορώ να κάνω πολλά. Εγώ και η ομάδα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για την συνέχεια.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • sergio llull real madrid

    Ρεάλ – Άλμπα 93-62

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια άνετη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 93-62 και έτσι παραμέν…
  • gist zalgiris

    “Πάνοπλος” στο Κάουνας

    Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός (13/02) για την 10η αγωνιστική τ…
  • margaritis

    Κανονικά ο Μαργαρίτης

    Στην προπόνηση της Πέμπτης (12/3) ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κατάφερε να ακολουθήσει μεγάλο μέρ…
Περισσότερα από Θανάσης Γιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…