Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάν’ το, όπως η Άλμπα

Κάν’ το, όπως η Άλμπα

panathinaikos celebrates

panathinaikos-celebrates

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από χθες (23/2) την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Πέμπτης (26/2) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα ταξιδέψει στο Ισραήλ με στόχο τη νίκη ή τη διαφύλαξη, τουλάχιστον, του +7 (83-76) της Αθήνας που θα τη βάλει γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του ομίλου του.

Το έργο του “τριφυλλιού” δεν θα είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο, αρκεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της άσημης Άλμπα Βερολίνου, η οποία έκανε τη μεγάλη έκπληξη πριν από δύο εβδομάδες, νικώντας τη Μακάμπι με 66-59.

Η ομάδα του Γκάι Γκούντες αρέσκεται στο τρανζίσιον παιχνίδι, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως αν της δώσεις χώρο και της επιτρέψεις να τρέξει, τότε θα σε “σκοτώσει”. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, όταν και είχε προηγηθεί του Παναθηναϊκού με διψήφια διαφορά.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκοράρει μέσο όρο 78,8 πόντους στη φετινή διοργάνωση και η  Άλμπα Βερολίνου, παίζοντας έξυπνα με μεγάλες χρονικά επιθέσεις και πολύ καλή περιφερειακή άμυνα, την υποχρέωσε να κατέβει στους 59 πόντους (σχεδόν -20).

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να φύγει με το διπλό από το Ισραήλ. Η καλή άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι τα κλειδιά της νίκης.

Όσον αφορά τους παίκτες που θα πρέπει να προσέξει, αυτοί δεν είναι άλλοι από τον πολύπειρο Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος είναι φέτος πρώτος σκόρερ των Ισραηλινών (15,9π.) και από τον εκρηκτικό Τζέρεμι Πάργκο (12,6π.), το μαρκάρισμα του οποίου αναμένεται να επωμιστεί ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, εφόσον ο Αμερικανός γκαρντ είναι καλά και έχει ξεπεράσει την τενοντίτιδα στο γόνατο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…