Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑΝΑ Α' ΕΣΚΑΝΑ Η πεντάδα της 19ης αγωνιστικής

Η πεντάδα της 19ης αγωνιστικής

aris nikaias proteas voulas a eskana

aris nikaias-proteas voulas-a eskana

Της έκπληξης έγινε εχθές στην Ά ΕΣΚΑΝΑ και το ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι υψηλό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εφτά ομάδες παλεύουν να σωθούν προς το παρόν, με άγνωστη τη συνέχεια και για τους πιο πάνω. Δύο ομάδες παλεύουν για την άνοδο και αντίστοιχος χαμός γίνεται για το πλασάρισμα από εκεί και κάτω.

Ας δούμε ποιοι παίκτες ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η καλύτερη πεντάδα της εβδομάδας:

Θέση 1: Παύλος Ξυδάς (Ερμής Πειραιά)

Το μηχανάκι που έχει στα χέρια του ο Κώστας Σωρότος, δε σταματά να τρέχει, να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του και να κάνει πολύ καλή δουλειά απέναντι στους αντίπαλους play maker. Αυτή την εβδομάδα εκμεταλλεύτηκε τα προηγούμενα ταλέντα του και σε συνδυασμό με τα αρκετά εύστοχα σουτ, αλλά και μπασίματα τα οποία εκτέλεσε, κατάφερε και ξεχώρισε στη θέση του άσσου για τη 19η αγωνιστική

Θέση 2: Νεκτάριος Μπίρμπας (ΠΕΡΑ)

Το δυαροτριάρι των Πολιτών συνεχίζει να πετάει φωτιές και με 221 πόντους τη φετινή χρονιά, έχει αποτελέσει το έτερον ήμισυ του Ηλία Βαρδάλου στην ξέφρενη πορεία που κάνει φέτος η ομάδα του και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την τρίτη θέση. Στο ματς απέναντι στην Καλλιθέα, δήλωνε παρόν όποτε αυτό χρειαζόταν και έπαιξε σημαντικό ρόλο με τις άμυνες, αλλά και με τους πόντους που πέτυχε την ώρα που η ομάδα του βρισκόταν 9 πόντους πίσω στο σκορ και ενώ απέμεναν μόνο 3 λεπτά για να λήξει η αναμέτρηση. Ότι καλύτερο σε αυτή τη θέση λοιπόν και άξια η παρουσία του στο top 5 της εβδομάδας.

Θέση 3: Γιώργος Τσιριγωτάκης (ΑΛΦΑ)

Θα τον δείτε να αγωνίζεται από τη θέση ένα μέχρι τη θέση 5 όποτε αυτό χρειάζεται. Στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Μίλωνα, ήταν αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση για τους συμπαίκτες του, ευστοχώντας σε μεγάλα σουτ όταν η μπάλα έμενε στα χέρια του. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία δίνεται στην εμφάνιση αυτού και του Μοδάκη, καθώς στα τελευταία πέντε λεπτά του ματς, όπου ο Γιώργος Παπουλίδης είχε αποβληθεί από την αναμέτρηση, αυτός ήταν εκεί και σιγά σιγά έδωσε στους υπόλοιπους αυτό που χρειάζονταν και στην ομάδα του ένα τεράστιας σημασίας δίποντο.

Θέση 4: Παντελής Κανέλλης (Άρης Νικαίας)

Η λέξη ενέργεια μπορεί να είναι το συνώνυμο του αθλητή του Άρη Νικαίας, καθώς η παρουσία του στην άμυνα είναι ικανή να αποδώσει στην ομάδα του πολλά ριμπάουντ κλεψίματα και ασφικτική πίεση στον οποιοδήποτε αντίπαλο, αλλά και πολλά επιθετικά ριμπάουντ και λύσεις από το πουθενά στην επίθεση. Αυτήν την αγωνιστική απέναντι στους Τράχωνες, επανέφερε στην επιφάνεια το καυτό του σουτ και με τρία τρίποντα και συνολικά 13 πόντους, με τουλάχιστον 10 ριμπάουντ και αρκετά κλεψίματα, έδωσε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του στου κυανοκίτρινους, οι οποίοι κατάφεραν και πέρασαν μέσα από μία πολύ δύσκολη έδρα.

Θέση 5: Κώστας Βαρδαβάς (Πρωτέας Βούλας)

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Πρωτέας δεν βρέθηκε στη δεύτερη θέση. 26 πόντοι, περιορισμός του κορυφαίου παίκτη του ΑΟΝΑ, Παντελή Παπαϊωσήφ και πολύ δύναμη κάτω από τη ρακέτα, καλύπτοντας και το κενό του Ρήγα Παπαργυρόπουλου. Μπορεί να έχει περάσει κάποια χρόνια τα πρώτα ”άντα”, αλλά βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και χάρις και σε αυτόν η ομάδα του είναι 7 βήματα μακριά από τη Γ΄εθνική.

Προπονητής: Σάκης Καλλιπολίτης (Δραπετσώνα)

Δεν είναι μικρό πράγμα να καταφέρνει κανείς να συγκεντρώσει τους ερασιτέχνες αθλητές μίας για τον κόσμο ”πεσμένης” ομάδας, να τους προπονεί και μέσα από πολλές άλλες (φαντάζομαι) δυσκολίες να κατορθώνει και να νικά το νούμερο 5 του πρωταθλήματος μέχρι τη Δευτέρα το Μεσημέρι. Σωστή διαχείριση του υλικού, σωστά μαρκαρίσματα μπλοκάροντας τα αντίπαλα ατού και ο coach Καλλιπολίτης δικαιούται για δεύτερη φορά φέτος από εμάς, τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της εβδομάδας.

Πηγή: sportsofficers

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑΝΑ

Δειτε επισης

Ιωνικός Νίκαιας: Επέστρεψε ο Λεκάκης (pic)

Παίκτης του Ιωνικού Νίκαιας ο Λεκάκης Κάτοικος Νίκαιας θα είναι για το υπόλοιπο της σεζόν …