Κεντρική Διεθνή ”Φορτσάτη” η Σάσσαρι

”Φορτσάτη” η Σάσσαρι

logan sassari roma

logan-sassari-roma

Το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας της έχει να ευκαιρία να διεκδικήσει η Ντιναμό Σάσσαρι. Η ομάδα της Σαρδινίας επικράτησε με 77-65 της Ρέτζιο Εμίλια στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Ιtalia και προκρίθηκε πανηγυρικά στο τελικό της διοργάνωσης. Η Ρέτζιο Εμίλια άντεξε για 30 λεπτά, με την Σάσσαρι να πατά γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο και να ”καθαρίζει” το ματς και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από το ζευγάρι Αρμάνι Μιλάνο – Μπρίντιζι (21:50).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο κιόλας λεπτό. Η πρώτη περίοδος βρήκε μπροστά την Ρέτζιο Εμίλια με ένα πόντο (19-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 17ο λεπτό του αγώνα, όταν και κατάφεραν να πάνε την διαφορά στους 7 (31-24), η Σάσσαρι όμως ”ξέσπασε” ροκανίζοντας την διαφορά, με το ημίχρονο να την βρίσκει τελικά μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (36-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Σαρδινίας με ένα μικρό σερί 5-0 προηγήθηκε με 6 πόντους (41-35) και στην συνέχεια άνοιξε περισσότερο την διαφορά με το σκορ να γίνεται 52-44. Ένα λεπτό πριν το τέλος η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (57-46). Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με την Ρέτζιο Εμίλια να μην μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με το τελικό 77-65 να έρχεται φυσιολογικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…