Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Εξευτελίζουν το άθλημα”

“Εξευτελίζουν το άθλημα”

zournatsidis parapona imitelikos

zournatsidis-parapona-imitelikos

Τα έντονα παράπονα του ΠΑΟΚ όσον αφορά τη διαιτησία, κατά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατσίδης. Μιλώντας εκ μέρους των “ασπρόμαυρων”, εξαπέλυσε πυρά κατά όσων τείνουν να “προστατεύουν” τους δύο “αιωνίους” όταν κάποια άλλη ομάδα απειλεί να σπάσει το δίπολο τους και κατηγόρησε τους Ψαριανό και Καρακατσούνη για τα σφυρίγματα τους, που ήταν καταδικαστικά, όπως υποστήριξε, για τον “δικέφαλο“.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Είδαμε και απόψε να εξελίσσεται αυτός ο χορός που εξελίσσεται πάνω από το σαρκίο του Ελληνικού μπάσκετ, κάθε φορά που κάποιος πάει να σηκώσει κεφάλι, κάθε φορά που εκτός από τους δύο καταξιωμένους και καταπληκτικούς εκπροσώπους του Ελληνικού μπάσκετ στα πέρατα του κόσμου, πάει να σηκώσει κεφάλι, το κεφάλι αυτό πέφτει. Είναι αξιοθαύμαστη η τελειότητα με την οποία κάποιοι εξευτελίζουν το άθλημα, αυτοεξευτελίζουν τους θεσμούς που εκπροσωπούν.

Είχαμε απόψε ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν βάσει βαθμολογικού πίνακα δύο από τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Έναν ημιτελικό που πραγματικά ψάχνουμε να βρούμε για ποιο λόγο από τη στιγμή που καμία άλλη αθλητική μπασκετική υποχρέωση δεν διεξήχθη να μην έχουμε διαιτητές, τους κορυφαίους της Ελλάδας, αυτούς που παίζουν στους τελικούς και ημιτελικούς παγκοσμίων κυπέλλων, που παίζουν τελικούς και φάιναλ φορ, Eυρωλίγκα και Γιούροκαπ. Τεράστια εντύπωση μας προκάλεσε, πως από αυτή τη κλειστή ομάδα των διαιτητών μόνο ένας ήταν στο γήπεδο.

Είμαστε εδώ και παλεύουμε με θηρία και με τέρατα. Έχουμε πολλά να λύσουμε σαν ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σήμερα είδατε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με συνεργασία όλων όσοι βρίσκονται στην ΚΑΕ, διοίκησης, φιλάθλων, αλλά και της αστυνομίας, έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και με εκπληκτική ατμόσφαιρα και κατά τα λεγόμενα του προπονητή του Παναθηναϊκού. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι αυτό που περιέχει βρωμιά, αυτό που περιέχει διαπλοκή, το πάρε δώσε και δεν πρόκειται να μπούμε ποτέ σε αυτή την διαδικασία.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα έτυχε διαιτητικής αντιμετώπισης καταδικαστικής για την ομάδα μας από τους κ.κ. Καρακατσούνη και Ψαριανό. Αυτοί που κόπτονται για το καλό του μπάσκετ και διοικούν το Ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα τον κρίσιμο τομέα της διαιτησίας, ας σταματήσουν να καρφώνουν ο ένας τον άλλον, ας σταματήσουν να χωρίζουν διαιτητές σε δικούς μας και άλλους, ας σταματήσουν με κάθε τρόπο να προσπαθούν να διαφεντεύουν το άθλημα και να το αφήσουν να βρει την ομορφιά του.

Γιατί όταν μία ομάδα με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ καταφέρνει να κερδίσει εύκολα τον Παναθηναϊκό πριν λίγο καιρό και καταφέρνει να αντιστρέψει το σημερινό παιχνίδι που φαινόταν θεωρητικά χαμένο –το πώς βέβαια έφτασε ως εκεί θα αναλυθεί αύριο καρέ-καρέ και θα το δουν όλοι– όταν μια ομάδα ονειρεύεται και 8.000 κόσμος έρχονται, έχουν υποδειγματική συμπεριφορά και μπορούν να ονειρεύονται ότι αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος, ας προσπαθήσουν όλοι, αν όχι να κάνουν κάτι για να το αναδείξουν, τουλάχιστον να σταματήσουν να κάνουν ότι μπορούν για να το ανακόπτουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …