Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Δούλοι, μια ζωή

Δούλοι, μια ζωή

douloi pano

douloi-pano

Στα δικά μου μέρη λένε πως αφεντικά έχουν οι σκύλοι κι όχι οι άνθρωποι. Κάποιοι επιλέγουν όχι μόνο να έχουν αφεντικό, αλλά να παίζουν και τον ρόλο του πιστού σκυλιού. Συναγωνίζονται ποιος θα κουνήσει καλύτερα την ουρά του, για να τον χαϊδέψει το αφεντικό. Καλά κάνουν. Γεννήθηκαν δούλοι, θα πεθάνουν δούλοι και -το χειρότερο- θα ζήσουν μια ζωή δούλοι.

Η παρουσία μου στην “Αθλητική Τετάρτη” της ΝΕΡΙΤ ενόχλησε τους επιτελείς της ΕΟΚ. Γιατί; Επειδή τόλμησα να πω αυτό που επιμελώς θάβουν. Ότι ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει καταθέσει αίτημα της FIBA για τιμωρία της Εθνικής, επειδή η Ομοσπονδία δεν έχει πληρώσει τα οφειλόμενα προς αυτόν.

Δεν χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά η δουλειά μας δεν είναι να γράφουμε αυτά που μας κάνουν χαρούμενους. Ρεπορτάζ κάνουμε. Επικοινωνήσαμε με τον νομικό εκπρόσωπο του Ιταλού προπονητή, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία με την ΕΟΚ. Και ΔΕΝ υπάρχει ακόμα.

Δεν τόλμησε κανείς από την ΕΟΚ να διαψεύσει ούτε εμάς, ούτε τον Αλέξανδρο Βαγιάτα. Την έπεσαν, όμως, στον Βαγγέλη Ιωάννου, επειδή έκανε το αυτονόητο: Μας έδωσε βήμα. Κι έτσι “έσκασε” το non paper, το οποίο ανέβασαν με απόσταση 20 λεπτών, το Basketnet και το Superbasket.

Σύμπτωση: Και τα δύο κείμενα είναι ανυπόγραφα. Και τα δύο στρέφονται πρωτίστως κατά του συναδέλφου. Του στέλνουν μήνυμα, να προσέχει ποιους καλεί. Να μην φύγει από το μαντρί, γιατί έξω έχει λύκους. Τα κοπρόσκυλααπειλούνδημοσιογράφους.

Γράφουν στο Basketnet:
Μεγάλη έκπληξη προξένησε η προσπάθεια που έγινε από εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης προ ημερών, να αφήσει αιχμές για το θέμα της διευθέτησης του ζητήματος με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Μάλιστα, σε μια στιγμή όπου η Εθνική ομάδα επιστρέφει ξανά στις οθόνες της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης με τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ.

Μόνο κατάπληξη δημιουργούν οι άστοχες τοποθετήσεις για ένα θέμα που έχει πάρει τον δρόμο του, καθώς το χειρίζονται τα νομικά επιτελεία του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και της ΕΟΚ. Εάν δεν ξέρεις, καλό είναι να μην πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα, εάν γνωρίζεις και απλώς θέλεις να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις, τότε απλώς εκτίθεσαι…“.

Γράφουν στο Superbasket:
Οι ευεργετημένοι από την Ομοσπονδία σε προσωπικό επίπεδο είναι πολλοί. Ο καθένας από διαφορετικό πόσο είχε την τύχη να δει τη ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο… Άλλοι κέρδισαν χρήμα, άλλοι κύρος και αξιώματα. Κάτι που το γνωρίζουν όλοι στη μπασκετική κοινωνία… Γι’ αυτό και προκαλεί απορία το ότι οι ίδιοι οι ευεργετηθέντες είναι οι πρώτοι πολέμιοι.

Προφανώς άλλοι το κάνουν για καθαρά προσωπικούς λόγους και άλλοι από εγωισμό. Τουλάχιστον δεν ισχύει το ίδιο για τους μόνιμους πολέμιους που κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει στην προκειμένη περίπτωση. Ότι έκαναν πάντα, αυτό πράττουν και τώρα. Όπως από κάθε άποψη ένα πρέπει να θυμόμαστε πάντα…

Επειδή όλοι κατά βάθος αγαπούν την Εθνική ομάδα κι επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αποβληθεί από κάποια διοργάνωση, καλό είναι να μένει έξω από προσωπικές διαμάχες και κάθε άλλου είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα“.

ΔΟΥΛΟΙ! Το χειρότερο είδος ανθρώπου.

Εμείς επιμένουμε: Όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία με τη FIBA, αλλά στην επόμενη συνεδρίασή της θα συζητηθεί το έγγραφο – αίτημα του κ. Τρινκιέρι και μαζί η τιμωρία της Εθνικής.
Και προκαλούμε τους ΔΟΥΛΟΥΣ: Αν υπάρχει συμφωνία, βγάλτε τώρα ένα χαρτί, μια επίσημη δήλωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…