Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Άλλοι διαλέγουν, εμείς παίζουμε”

“Άλλοι διαλέγουν, εμείς παίζουμε”

markopoulos

markopoulos

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε ενάντια στον μαχητικό ΚΑΟΔ, αλλά στο τέλος επέδειξε “ολύμπια” ψυχραιμία στις βολές και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος συνεχάρη τους παίκτες του για την αντίδραση τους στο ματς και σημείωσε ότι η νίκη ήρθε μέσω της μεταφοράς του παιχνιδιού στο ζωγραφιστό ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ημιτελικού για το Κύπελλο:

“Μπράβο στην ομάδα της Δράμας για την καλή εμφάνιση και μπράβο στη διοίκηση για το γεμάτο ρόστερ που έκανε. Εχει παίκτες έμπειρους και έπαιζαν στην Ευρώπη αλλά και στην Εθνική Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θέλαμε να διαχειριστούμε τις ήττες που είχαμε. Πάντα οι ήττες δημιουργούν ένα αρνητικό συναίσθημα στην ομάδα. Οι παίκτες έβγαλαν ενέργεια στο γήπεδο και σιγά σιγά βρίσκαμε καλές επιλογές. Όταν ήμασταν όμως μπροστά με 16 πόντους, κάναμε κακές επιλογές επιθετικά και αυτό μας στοίχισε και αμυντικά γιατί ο ΚΑΟΔ μας πλησίασε. Μεταφέραμε το ματς στη ρακέτα και έτσι πήραμε το ματς. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε από την αρχή και φάνηκε πιο δύσκολο μέσα στον αγώνα”.

Εν συνεχεία, σχολίασε για το πως η κούραση επηρέασε τις προπονήσεις: “Οι προπονήσεις έχουν αλλάξει σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς. Προσπαθούμε να δώσουμε οδηγίες στους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουν και τι επιλογές θα έχουμε εμείς σε ανάλογες περιπτώσεις που θα ας δημιουργήσουν οι αντίπαλοι. Οι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε αυτά τα πράγματα αλλά οι προπονήσεις έχουν αλλάξει”.

Αναφορικά με το αν θα έπρεπε νωρίτερα να μεταφερθεί το ματς στην ρακέτα, ανέλυσε:  “Αν ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό και παίζεις όλο με ψηλούς και γεμίσεις με φάουλ, δεν μπορείς μετά να κάνεις κάτι γι αυτό. Κάποια άλλη φορά δεν μας βγήκε το ματς όταν το μεταφέραμε στη ρακέτα. Όταν μεταφέρεις το ματς στη ρακέτα, παίζει ρόλο το πώς θα το μεταφέρεις και τι παίκτες θα παίζουν τότε”.

Για τον επερχόμενο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, επεσήμανε: “Όλοι στοχεύετε στο ματς της Κυριακής… Θα γυρίσουμε την Πέμπτη τα ξημερώματα και ελπίζω οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έχει γεμάτο ρόστερ”.

Στο δίλημμα Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε με νόημα πως: “Άλλοι διαλέγουν γι αυτό… Όποια ομάδα ερχόταν, εμείς θα παίζαμε…”.

Όσον αφορά τον αγώνα με τον Κόροιβο του γιού του Χάρη: “Παίζουμε μια μια δυνατή ομάδα που έχει κερδίσει την ΑΕΚ και τον Αρη. Δεν παίζουμε σε μια έδρα εύκολη έδρα,  αυτό το ξέρουν οι παίκτες”.

Τέλος, σχετικά με τις διαφορές των αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνισε: “Η δυσκολία στην Ευρώπη είναι πως παίζαμε ένα παιχνίδι και μετά στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε με μια ομάδα σχεδόν ισοδύναμη με εμάς. Δεν είμαστε για παράδειγμα σαν τον Ολυμπιακό που είναι αλλιώς τα παιχνίδια του στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας Τσόχλας, συμπλήρωσε:  “Ήταν ένα δύσκολο ματς, η ψυχολογίας μας δεν ήταν στα καλύτερα επίπεδα μετά τις ήττες που είχαμε και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εκτός από τον ΚΑΟΔ και τους εαυτούς μας. Η Δράμα είναι ανταγωνιστική ομάδα.

Αν και είχαμε ψυχολογία μέχρι ένα κομμάτι του αγώνα και κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε σαν στόχο, όπως τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων αλλά και να ήμασταν πιο εύστοχοι, όπως έγινε σήμερα, ο ΚΑΟΔ αντέδρασε. Στο τέλος μίλησε το μυαλό και η εμπειρία μας. Τελείωσε η Ευρώπη και τώρα πρέπει να μπούμε σε έναν άλλο ρυθμό στο πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε δυνατοί”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ “έπεσε” μετά το +16: “Παίζουν και οι αντίπαλοι εκτός από εμάς… Είναι και η κούραση που μας επηρέασε αλλά συνεχίζουμε αυτή η εβδομάδα θα είναι η τελευταία που έχουνε δύο ματς και έτσι δεν πρέπει να το λέμε σαν δικαιολογία”.

Για τον παράγοντα κούραση: “Αν θέλεις πολύ κάτι, ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες… Ξέραμε πως θα παίζαμε δύο ματς την εβδομάδα και μας επηρέασε η φυγή του Μπρέμερ αλλά και οι τραυματισμοί του Χαραλαμπίδη και του Κακαρούδη. Το ένα πέφτει πάνω στο άλλο αλλά αυτά τα αφήνουμε πίσω. Κοιτάμε με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …