Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ 800.000 ευρώ αποκτούν… πατέρα

800.000 ευρώ αποκτούν… πατέρα

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

Η επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ (προγραμματισμένη για τις 03/03) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκεί πρέπει να ειπωθεί ποιος και πώς έδωσε τα χρήματα για να πάρει η Εθνική τη Wild Card και μαζί το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο. Πρέπει να δοθούν αποδείξεις και ονόματα, ώστε να ψηφιστεί ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε.

Η εφημερίδα “Live Sport” γράφει χαρακτηριστικά στο σημερινό της φύλλο:

“Εδώ κι έναν χρόνο πλανάται το ερώτημα πού βρέθηκαν τα χρήματα για τη “wild card“. Ποιος και μέσα από ποια διαδικασία έδωσε τα 800.000 ευρώ. Ο καιρός γαρ εγγύς για να ειπωθούν όλα και να δοθούν επίσημες εξηγήσεις. Στις 3 Μαρτίου, στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ, πρέπει να δοθούν όλα τα παραστατικά, ώστε να ψηφιστεί ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε (2014).

Πλέον, όλες οι δαπάνες, όλες οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, περνάνε από το “Διαύγεια“, όπου και πρέπει να αναρτηθούν, άρα δεν πρόκειται για μια συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες. Μεταξύ άλλων η Ελληνική Ομοσπονδία θα κληθεί να εξηγήσει τι, πώς και ποιος.

Δεδομένο είναι πως τα χρήματα, για να αποκτηθεί η wild card, πήγαν στη ΦΙΜΠΑ από την ΕΟΚ. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άρα το έμβασμα έφυγε από τον λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Από πού προέρχονται τα χρήματα, παραμένει ακόμα άλυτος γρίφος. Κάτι έχει ειπωθεί, χωρίς όμως… αποδείξεις και ονόματα.

Πλέον η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να δείξει (για να ψηφιστεί ο ισολογισμός και ο απολογισμός) από πού προήλθαν τα χρήματα; Ήταν από την κρατική επιχορήγηση; Ανάλογος κωδικός δεν υπήρχε, οπότε δύσκολο να ήταν από εκεί. Μπήκαν από την τράπεζα – χορηγό; Πρέπει να κατατεθούν τα αντίστοιχα παραστατικά, να προσμετρηθεί στα έσοδα και τα έξοδα, το συμβόλαιο με την Eurobank και όλα όσα προβλέπονται.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα παραστατικά υπάρχουν και πως θα κατατεθούν. Άλλωστε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού ένα ποσό αυτού του μεγέθους δεν βρίσκεται στον… δρόμο. Πρέπει εξ ορισμού να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά.

Είναι, πάντως, μια ιδιαίτερη Γενική Συνέλευση, καθώς για πρώτη φορά οι διοικούντες την Ομοσπονδία καλούνται να δώσουν λεπτομερή αναφορά, με το κλίμα να μην είναι τόσο εύφορο γι’ αυτούς, καθώς το νομοσχέδιο – εφιάλτης που προώθησε σε δημόσια διαβούλευση ο Γιάννης Ανδριανός, θα αποτελέσει τη βάση για ακόμα πιο σκληρή πολιτική απέναντι στους ισόβιους προέδρους, για την πρόταση αθλητικού νόμου της νέας κυβέρνησης.

Σε αυτό το κλίμα, η Γ.Σ. στις 03/03 έχει τεράστιο ενδιαφέρον…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…