Κεντρική Ασίστ Basketbase “Βροχή” τριπόντων

“Βροχή” τριπόντων

zaras tsamis

zaras-tsamis

Το παιχνίδι με τις πιο εντυπωσιακές διακυμάνσεις ήταν αυτό της Δράμας όμως έβγαλε και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ένα από αυτά ήταν κοινό για ΚΑΟΔ Am.Genetics και Κολοσσό H Hotels που ήταν πιο εύστοχοι στα τρίποντα από τα δίποντα και οι νικητές μάλιστα είχαν περισσότερα εύστοχα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6,75μ από ότι μέσα από αυτήν.

Ακόμη, οι Ροδίτες με τα 13/23 τρίποντα τους (56,5%) “απείλησαν” την καλύτερη φετινή επίδοση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (58,3% είχε ο ΚΑΟΔ Am.Genetics στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο).

* Σε ατομικό επίπεδο ο Ερνεστ Σκοτ, ο κορυφαίος της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, βελτίωσε τις καλύτερες φετινές του επιδόσεις τόσο στο σκοράρισμα με τους 17 πόντους (είχε 12 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries) όσο και στα ριμπάουντ με τα 10 που μάζεψε (είχε επτά κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean).

* Αποκάλυψη για τους νικητές ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που είχε την πιο παραγωγική εμφάνιση του για φέτος με τους 14 πόντους που σημείωσε (είχε έξι κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Η χρονιά του Ζάρα

Δεν χωράει συζήτηση στο ότι ο Θόδωρος Ζάρας κάνει την καλύτερη σεζόν του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 27χρονος γκαρντ έχει μέσους όρους 12,6 πόντων (6,9 πέρυσι), 1,9 ριμπάουντ (1,1 πέρυσι), 1,9 ασίστ (0,9 πέρυσι) με 51,4% στα δίποντα (44,3% πέρυσι) και 47,6% στα τρίποντα (30,2% πέρυσι).

Μάλιστα στο σημερινό παιχνίδι όχι μόνο ξεπέρασε τους 600 πόντους καριέρας με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics (είναι πρώτος στη σχετική λίστα) αλλά σημείωσε και ρεκόρ ευστοχίας στα τρίποντα για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Είχε 5/5 ξεπερνώντας την επίδοση των 4/4 που είχαν ο Σάφτενααρ στην 4η, ο Πάσαλιτς στην 10η αγωνιστική και ο Ματζέτ σήμερα.

* Ο Γκάι Μαρκ Μισέλ ξεπέρασε τα 300 ριμπάουντ με τον ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα (είναι πρώτος στη σχετική λίστα).

* Ο Δημήτρης Τσαλδάρης έφτασε τις 300 ασίστ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ ο Ρομπ Λο ξεπέρασε τους 100 πόντους.

* Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έφτασε τα 59 παιχνίδια πρωταθλήματος και ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας στην ιστορία του ΚΑΟΔ American Genetics αφού προσπέρασε τον Σταμάτη Μπένα (58).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…