Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Βάση είναι η άμυνα”

“Βάση είναι η άμυνα”

katsivelis

katsivelis

Πολύ επικίνδυνη θεωρεί την Αρμάνι Μιλάνο ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επηρεαστεί από την ήττα της ιταλικής ομάδας από τη Νίζνι και με βάση την άμυνα να επιβάλει το ρυθμό του.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε:
“Όπως είπε και ο κόουτς, η Αρμάνι έχει καλύτερα νούμερα στους εκτός έδρας αγώνες. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα ξεκινώντας επιθετικά. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να σταματήσουμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί επιθετικά και ταλαντούχοι, να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ και να χτυπήσουμε στο γρήγορο παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά”.

Για την ήττα της Αρμάνι είπε: “Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Έκανε μία κακή ήττα. Το Τοπ-16 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί ίσως επανέλθουν έπειτα από αυτή την ήττα”.

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει όλα τα εντός έδρας ματς για να προκριθεί, απάντησε: “ Θεωρητικά, ναι. Τo Τοπ-16 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν μπορείς να πεις πως αν πάρουμε όλα τα εντός παιχνίδια, θα περάσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”.

Τέλος, σχολιάζοντας την άμυνα είπε: “Απέναντι σε μία ομάδα όπως η Αρμάνι, η οποία έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, πάντα ξεκινάμε από την άμυνα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ για να πάρουμε κάποιους εύκολους πόντους στην επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…