Κεντρική Ασίστ Basketbase Το θρίλερ της “ουράς”

Το θρίλερ της “ουράς”

korolev elefsina panionios

korolev-elefsina-panionios

petridis-giorgosΗ πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ μπαίνει στα βιβλία από χθες το βράδυ, μετά τα δύο παιχνίδια των “αιωνίων“, όμως το Σάββατο αγωνίστηκαν όλες οι ομάδες που -κατά τα φαινόμενα- θα “παλέψουν” για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Κερδισμένη ήταν αυτή των Τρικάλων, που πέτυχε νίκη διπλής σημασίας, καθώς σημειώθηκε επί του ΚΑΟΔ, αν και οι Δραμινοί κατάφεραν τουλάχιστον να υπερασπιστούν τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Έχασαν ακόμη ο Πανελευσινιακός, ο Κόροιβος κι ο Πανιώνιος.

Έτσι τα Τρίκαλα είναι πλέον στις πέντε νίκες, οι ομάδες της Δράμας, της Ελευσίνας και της Αμαλιάδας έχουν από τέσσερις και στις τρεις ο Πανιώνιος, που έχασε τρία συνεχόμενα ματς, από τα οποία ήλπιζε να πάρει κάτι περισσότερο (με Απόλλωνα εντός, Νέα Κηφισιά και Κολοσσό εκτός έδρας).

Το eBasket.gr επιχειρεί σήμερα τη σύγκριση των αριθμών των πέντεμονομάχων“, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποια είναι τα ισχυρά και ποια τα αδύναμα στοιχεία στο παιχνίδι τους, ενώ παράλληλα καταγράφει τις κρίσιμες αναμετρήσεις τους μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, όταν και θα διαπιστώσουν αν πέτυχαν τον στόχο τους.

Αρχίζουμε από την καταγραφή – σύγκριση των αριθμών των ομάδων στις 14 αγωνιστικές. Τα Τρίκαλα εμφανίζουν την καλύτερη επίθεση μεταξύ των πέντε ομάδων της “ουράς“, αλλά και τη χειρότερη άμυνα, ενώ το μικρότερο αμυντικό παθητικό έχει ο ΚΑΟΔ.

Η ομάδα της Δράμας, αλλά και ο Πανελευσινιακός, στέλνουν στο σίδερο σχεδόν 4/10 βολές τους κι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτές, ενώ μόνο τα Τρίκαλα ξεπερνούν το 50% στα δίποντα. Μικρές διαφορές εμφανίζονται στα ποσοστά των τριών πόντων, αλλά και στα ριμπάουντ. Το ίδιο ισχύει και για τους τομείς της οικονομίας, με εξαίρεση τα κοψίματα, όπου ο Κόροιβος είναι εμφανώς πιο δυνατός (είναι άλλωστε 5ος συνολικά στην κατηγορία).

plaisio98

Οι ” τελικοί” της σωτηρίας…

Σε 12 αγωνιστικές μπορούν να αλλάξουν πολλά. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν αναμφίβολα τα μεταξύ τους παιχνίδια…

15η αγωνιστική: Κόροιβος – Τρίκαλα
16η αγωνιστική: Τρίκαλα – Πανιώνιος
18η αγωνιστική: ΚΑΟΔ – Κόροιβος
19η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΚΑΟΔ και Πανελευσινιακός – Τρίκαλα
20η αγωνιστική: Κόροιβος – Πανιώνιος
22η αγωνιστική: ΚΑΟΔ – Πανελευσινιακός
23η αγωνιστική: Πανελευσινιακός – Κόροιβος
24η αγωνιστική: Πανιώνιος – Πανελευσινιακός

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…