Κεντρική NBA NCAA Το πιο λαμπρό αστέρι

Το πιο λαμπρό αστέρι

papagiannis apostoli varkeloni

papagiannis-apostoli-varkeloni

Πρόκειται -ίσως- για το μεγαλύτερο ταλέντο στον πλανήτη, στην ηλικία του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έλεγε από την πρώτη στιγμή που τον είδε στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Περιστέρι, πως αυτός θα παίξει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κι ο “Άρτζι” σπάνια κάνει λάθος, όταν έχει δει έναν παίκτη, πόσο μάλλον όταν τον έχει προπονήσει.

Αναφερόμαστε στον Γιώργο Παπαγιάννη, τον σέντερ του Παναθηναϊκού που βλέπει τον κόσμο από τα 217 εκατοστά και που προβλέπεται να φτάσει πολύ ψηλά στα ντραφτ, όταν έρθει η στιγμή. Μακριά πήγαμε; Ενδεχομένως. Βέβαιον είναι πως οι Αμερικανοί σκάουτερ έχουν το όνομά του σε περίοπτη θέση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Αθήνα βρίσκεται ο Καρλ Χομπς από το Κονέκτικατ, ο οποίος ήρθε μόνο και μόνο για να τον δει από κοντά. Και δεν είναι ο μοναδικός που πέρασε από τη μια άκρη του Ατλαντικού στην άλλη, για χατίρι του 17χρονου σέντερ. Νορθ Καρολάινα Στέιτ, Κάνσας, Μαϊάμι, Σεν Τζόουνς, Τεμπλ είναι μερικά μόνο από τα πρωτοκλασάτα κολέγια, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν, ενώ στο διήμερο 6-7 Φεβρουαρίου θα έρθει στην Αθήνα σκάουτερ από την Αριζόνα.

Κάτι η αλματώδης εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι (κυρίως) τα προσόντα που έδωσε η φύση στον Παπαγιάννη, στρέφουν εκ νέου τους Αμερικανούς στην ελληνική αγορά. Μια αγορά που ανοίγει για τα καλά και που φιλοδοξεί πως σε βάθος χρόνου θα διαθέτει δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ. Και μπορεί να είναι νωρίς ακόμα να μιλήσει κανείς για τον πιτσιρικά Παπαγιάννη, όμως δεν μπορεί τόσοι “ειδικοί” του μπάσκετ, να έρχονται από τη Μέκκα του αθλήματος, προσφέροντας μια θέση στο κολέγιο τους, για τον σταρ της επόμενης μέρας…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…