Κεντρική Ασίστ Basketbase Το μοντέλο του Απόλλωνα

Το μοντέλο του Απόλλωνα

vetoulas apollon pagkos

vetoulas-apollon-pagkos

petridis-giorgosΔιαχρονικά ο Απόλλωνας Πάτρας είναι ο βασικότερος εκπρόσωπος του επαρχιακού μπάσκετ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η πορεία του στην κατηγορία, όπως είναι φυσικό, είχε σκαμπανεβάσματα, όμως η ομάδα των τελευταίων χρόνων, με τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο, απέκτησε πολύ συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Η παρουσία δύο-τριών έμπειρων Ελλήνων παικτών, που πλαισιώνονται από Αμερικανούς που κατά κανόνα αποδεικνύονται “λαχεία“, οδηγεί στη δημιουργία μιας ομάδας που παίζει θελκτικό, επιθετικό μπάσκετ, με γρήγορο ρυθμό και πολλά τρίποντα (τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη στο φετινό πρωτάθλημα και με διαφορά από τις υπόλοιπες).

Οι Πατρινοί έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, το μοντέλο της οποίας μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον παράδειγμα για πολλούς.

Στις προηγούμενες δύο σεζόν, τις πρώτες του στη “μεγάληκατηγορία μετά από απουσία πέντε χρόνων, ο Απόλλωνας κατάφερε στηριζόμενος σε αυτό το μοντέλο να φτάσει ως τα πλέι οφ. Φέτος ο αρχικός στόχος της εξασφάλισης της παραμονής δείχνει πως θα “κλειδώσει“, ακόμη πιο νωρίς, ώστε να έρθει ο επόμενος, δηλαδή τα πλέι οφ.

Με το “διπλό” επί του Πανιωνίου -το πρώτο μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες, για εκτός έδρας νίκη- η ομάδα της Αχαΐας έφτασε στο 6-6, επίδοση που είναι η καλύτερη της στα τελευταία 10 χρόνια σε αυτό το σημείο της περιόδου και αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης της, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992), καθώς έξι νίκες σε 12 αγωνιστικές είχε άλλες τέσσερις φορές.

Ωστόσο η 5η θέση στην οποία βρίσκεται σε αυτήν την καμπή του πρωταθλήματος, είναι η καλύτερη των τελευταίων 20 χρόνων για τον Απόλλωνα

Η θέση του Απόλλωνα στη 12η αγωνιστική:

plaisio87

Ο απολογισμός του Απόλλωνα στην 12η αγωνιστική και στο τέλος της κανονικής περιόδου:

plaisio88

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…