Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το μέλλον είναι λαμπρό

Το μέλλον είναι λαμπρό

papagiannis lountzis

papagiannis-lountzis

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Πανελευσινιακό με 91-54 σ’ ένα παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες θα είχε ξεχαστεί ήδη. Ωστόσο η χθεσινή αναμέτρηση θα μείνει για αρκετό καιρό χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν την ευκαιριά να δουν ξεκάθαρα την προσπάθεια των “πρασίνων” να χτίσουν μία ομάδα του μέλλοντος.

Το μέλλον, όπως όλα δείχνουν, θα είναι λαμπρό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διαθέτει στο ρόστερ του ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες. Ας ξεκινήσουμε με τον νεαρότερο της παρέας, τον Μιχάλη Λούντζη. Ο 16χρονος γκαρντ έκανε χθες το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, πατώντας παρκέ για 8 λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο χρόνος που πήρε μπορεί να ήταν λίγος, ωστόσο ο νεαρός άσος πρόλαβε να δείξει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, μοιράζοντας 3 ασίστ στους συμπαίκτες του. Μαζί με τον Βασίλη Χρηστίδη (του Μαντουλίδη) είναι οι καλύτεροι 98αρηδες της χώρας και αποτελεί ένα παιδί πάνω στο οποίο έχουν αποφασίσει να επενδύσουν οι “πράσινοι”.

Παράλληλα όμως, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να διαθέτουν στο ρόστερ τους και τους δύο από τους καλύτερους 97άρηδες της Ευρώπης. Ο λόγος, φυσικά, για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο πρώτος φέτος άρχισε να μπαίνει περισσότερο στο ροτέισον και δείχνει με κάθε ευκαιρία το πλούσιο ταλέντο του. Στην αναμέτρηση με την Ελευσίνα σημείωσε 7 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα (7 πόντοι και με τα Τρίκαλα εκτός).

Όσον αφορά τον Παπαγιάννη, ο θηριώδης -ύψους 2,17 σέντερ- βρέθηκε χθες στο παρκέ για 8 λεπτά και πρόλαβε να σημειώσει 4 πόντους (οι δύο μάλιστα με εντυπωσιακό άλεϊ ουπ κάρφωμα) και να μαζέψει 4 ριμπάουντ, κυριαρχώντας κάτω από τις ρακέτες. Ο 17χρονος άσος αποτελεί μεγάλο πρότζεκτ και το μόνο που μένει να δούμε είναι το αν θα συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα και μετά το καλοκαίρι ή θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί σε κάποιο κολέγιο.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτά τα τρία μεγάλα ταλέντα, τον πολλά υποσχόμενο 97άρη Αντώνη Κόνιαρη καθώς και τον 20χρονο Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο “τριφύλλι” εδώ και μία διετία, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως τα καλύτερα έρχονται για τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…