Κεντρική Ασίστ Basketbase Το μπάσκετ επιστρέφει!

Το μπάσκετ επιστρέφει!

sef kosmos

sef-kosmos

petridis-giorgosΤο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Superleague χάνει -μέρα με τη μέρα- και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του απέμειναν. Το πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενδεχομένως επωφελούμενο κι απ’ αυτό το γεγονός, παρουσιάζει σαφή σημάδια ανάκαμψης σε επίπεδο εισιτηρίων. Θα ήταν άδικο, όμως, να περιορίσουμε μόνο στις απώλειες του ποδοσφαίρου, την εξήγηση της ανόδου του μπάσκετ.

Το πρωτάθλημα παρουσιάζεται εξαιρετικά ανταγωνιστικό σε όλα τα βαθμολογικά επίπεδα, κερδίζοντας έδαφος ξανά σε δημοφιλία. Αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των εισιτηρίων, που “έκοψαν” οι ομάδες στις πρώτες 11 αγωνιστικές και που ανακοίνωσε προ ημερών ο ΕΣΑΚΕ. Η αύξηση -σε σύγκριση με το αντίστοιχο σημείο των προηγούμενων δύο σεζόν- είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεπερνά το 70%! Ας το πάμε, όμως, λίγο πιο μακριά…

Η αύξηση αυτή σημειώνεται παράλληλα με τη διαρκή πτώση των εισιτηρίων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Οι αριθμοί και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι… αμείλικτοι.

Στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Basket League ΣΚΡΑΤΣκόπηκαν” κατά μέσο όρο 1.577 εισιτήρια, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 953 και πρόπερσι 952. Στην ποδοσφαιρική Superleague ο μέσος όρος των 4.892 εισιτηρίων της προπέρσινης σεζόν, έγινε 4.059 πέρυσι και έφτασε φέτος σχεδόν στο τέλος του πρώτου γύρου στα 3.555! Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τα μεγέθη των γηπέδων, των μπάτζετ και της προβολής των ποδοσφαιρικών ομάδων, έναντι αυτών του μπάσκετ.

Περιορίζοντας την αναφορά μας στους αριθμούς των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, είναι χαρακτηριστικό πως αύξηση παρουσιάζουν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό σημείο 10 από τις 12 ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτήν και στη σεζόν που πέρασε. Σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση αυτή ξεπερνάει και το 100%, όπως στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Οι μόνες που παρουσιάζουν πτώση των εισιτηρίων που “κόβουν” είναι τα Τρίκαλα και ο Κολοσσός, αλλά κι αυτή η μείωση είναι ισχνή, ουσιαστικά μηδαμινή

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία της διάθεσης εισιτηρίων αποτυπωμένη σε μέσους όρους, για να οδηγηθούμε σε πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα για κάθε ομάδα ξεχωριστά, αλλά και σε σύγκριση με τους αριθμούς της στην προηγούμενη διετία:

plaisio85

* Οι αριθμοί στον πίνακα που παραθέτουμε είναι σε μέσους όρους και αντιστοιχούν στις πρώτες 11 αγωνιστικές αγωνιστικές κάθε πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…