Κεντρική Ασίστ Basketbase Τις πταίει ΑΓΟΡ;

Τις πταίει ΑΓΟΡ;

skourtopoulos allen

skourtopoulos-allen

petridis-giorgosΠέρασαν σχεδόν 40 μέρες από την τελευταία νίκη του Ρεθύμνου. Ήταν 13 Δεκεμβρίου, όταν επιβλήθηκε εντός έδρας -έστω και δύσκολα- του Κολοσσού με 70-66. Μετά από 10 αγωνιστικές η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν στην 3η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 7-3, έκτοτε όμως μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Όλες τους σημειώθηκαν μέσα από “κλειστά” (σχετικά) παιχνίδια, με μονοψήφιες διαφορές. Από την ΑΕΚ (85-77), τα Τρίκαλα (81-83), τον Άρη (68-62) και τον ΠΑΟΚ (71-79).

Το ότι διεκδίκησε τη νίκη και στις τέσσερις αναμετρήσεις, σχεδόν ως το τέλος, δείχνει κάτι για το “μέταλλο” της κρητικής ομάδας, που στο αντίστοιχο σημείο του περσινού πρωταθλήματος ήταν -θεωρητικά- ομάδα της “ουράς” (στο 5-9 με άλλες τρεις ομάδες), όμως αυτό δεν είναι ιδιαιτέρως παρήγορο.

Το ζήτημα που τίθεται είναι τί μπορεί να άλλαξε σε αυτές τις 40 μέρες, για να υποχρεωθεί το Ρέθυμνο σε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Το eBasket.gr επιχειρεί να βρει απαντήσεις, συγκρίνοντας τους αριθμούς του ΑΓΟΡ στις πρώτες 10 αγωνιστικές και στις τέσσερις τελευταίες.

Οι κατηγορίες στις οποίες το Ρέθυμνο των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών παρουσιάζει σημαντική ως… δραματική πτώση είναι κατά βάση δύο: Η άμυνα και η δημιουργικότητα στην επίθεση, που αποτυπώνεται στις ασίστ. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δέχτηκε σε αυτά τα τέσσερα ματς επτά πόντους περισσότερους από τα προηγούμενα 10, κατά μέσο όρο.

Η αμυντική λειτουργία της είναι ένα στοιχείο προβληματισμού για τη συνέχεια. Δέχτηκε πάνω από 80 πόντους από την ΑΕΚ, τα Τρίκαλα και σχεδόν 80 (79) από τον ΠΑΟΚ! Ωστόσο, ξεχωρίζει από τη σχετική σύγκριση και η πτώση κατά σχεδόν τρεις ασίστ σε αυτό το διάστημα, στοιχείο αξιοσημείωτο για μια ομάδα που είναι 4η στη σχετική κατηγορία στο πρωτάθλημα.

Ο πίνακας που παραθέτουμε “μιλά” από μόνος του…

plaisio99

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…