Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τιμή και… κράξιμο

Τιμή και… κράξιμο

argyrou maria savvas lortos

argyrou-maria-savvas-lortos

Επεισοδιακές είναι οι φετινές… πίτες! Βλέπετε, υπάρχουν άνθρωποι που αποφάσισαν ότι η επιλογή τους να μην σηκώνουν τους τόνους εκλήφθηκε ως αδυναμία κι έτσι άλλαξαν στάση. Μετά τον Ηλία Καφφέ, που κατακεραύνωσε τον αγράμματο κι όσους τον σιγοντάρουν, ήρθε η σειρά της Μαρίας Αργυρού να τα… χώσει στον Στέλιο Συμεωνίδη.

Στην κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, που έγινε την Κυριακή το πρωί, βραβεύτηκε (μεταξύ άλλων) από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Σάββα Λόρτο, για την πολυετή προσφορά της στον χώρο. Ο κ. Λόρτος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη διαδρομή της κ. Αργυρού, αναφέροντας πως ήταν η καλύτερη Ελληνίδα διαιτητής στην ιστορία του αθλήματος, αλλά όταν πήρε τον λόγο η Μαρία, άστραψε και βρόντηξε, συνοδεύοντας την… τιμή με “κράξιμο“.

Μίλησε γι’ αυτούς που της δημιούργησαν εμπόδια στην καριέρα της, “φωτογραφίζοντας” (αν και δεν τον κατονόμασε) τον Στέλιο Συμεωνίδη, ο οποίος ήταν στην αίθουσα. Απέδειξε -και με αυτήν την ευκαιρία- ότι δεν μασάει τα λόγια της, ενώ ταυτόχρονα έδειξε τον δρόμο στα νέα παιδιά. Κι ο δρόμος δεν έχει… φόβο, αλλά πάθος για τη διαιτησία. Όπως είχε (κι έχει) η Μαρία Αργυρού, που σταμάτησε για επαγγελματικούς λόγους κι όχι γιατί νικήθηκε από το σύστημα.

Η συγκεκριμένη διαιτητής, έστελνε μηνύματα κάθε φορά που φορούσε τη στολή κι έπαιρνε τη σφυρίχτρα. Έστειλε και τώρα, φορώντας το… αυστηρό (ανάλογο με την εκδήλωση) ένδυμα και ήταν εξόχως ηχηρό. Όχι τόσο γιατί τα έχωσε στον “παρκαδόρο“, όσο γιατί η παρουσία της είναι απόδειξη πως όποιος αποφασίσει να τα βάλει με το σύστημα δεν είναι εξ ορισμού χαμένος.

Ναι, θέλει γερό στομάχι, ναι θα δεχθεί κυνηγητό, αλλά ίσως (λέμε ίσως) είναι λιγότερο το κακό από το να σκύβεις οσάκις το ζητούν οι “μεγάλοι“… Κι η Μαρία είναι από αυτούς που δεν έσκυψαν το κεφάλι. Γι’ αυτό και η τιμητική πλακέτα που πήρε είναι ελάχιστη, μπροστά στο ζεστό χειροκρότημα των συναδέλφων της.

Να σημειώσουμε πως τη φωτογραφία πήραμε από το tsiotras.blogspot.com.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…