Κεντρική Ασίστ Basketbase Τι Κιθ, τι Κέβιν

Τι Κιθ, τι Κέβιν

kevin langford paok

kevin langford-paok

Άλλος παίκτης ο ένας που βγάζει το ψωμί του ως μέγας σκόρερ στην Ευρώπη και άλλος αυτός που παίζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ομως ο Κέβιν Λάνγκφορντ με τις εμφανίσεις του τελευταίου διμήνου ασφαλώς και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον αδερφό του Κιθ που παίζει στην Ούνικς Καζάν.

Ο φόργουορντ-σέντερ του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι ο κορυφαίος του στη δύσκολη νίκη μέσα στα Τρίκαλα. Σε στατιστικό επίπεδο, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα μαζεύοντας εννιά ριμπάουντ. Τόσα είχε την σεζόν 2012-13 -κατά σύμπτωση και πάλι στο φινάλε το πρώτου γύρου- στο παιχνίδι του Κολοσσού στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του για το φετινό πρωτάθλημα, ήταν τα οχτώ ριμπάουντ που κατέβασε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Δύο ρεκόρ καριέρας ο Τσόχλας

Οπως ο Λάνγκφορντ έτσι και ο Απόλλωνας Τσόχλας βγάζει… μάτια τις τελευταίες εβδομάδες με την απόδοση του. Στο σημερινό παιχνίδι μπορεί να μην σκόραρε πολύ όπως μία εβδομάδα πριν με την ΑΕΚ έχοντας πέντε πόντους όμως δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του μοιράζοντας οχτώ ασίστ. Αυτή η επίδοση μάλιστα αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στη μεγάλη κατηγορία αφού το προηγούμενο ήταν οι έξι που είχε στις 24 Φεβρουαρίου 2013 ως παίκτης του Ρεθύμνου Aegean στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό (80-70). Η καλύτερη επίδοση του στο φετινό πρωτάθλημα πριν το σημερινό παιχνίδι, ήταν οι πέντε ασίστ που είχε στα ματς με Κολοσσό H Hotels και ΑΕΚ.

Ακόμη ο 31χρονος γκαρντ με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε βελτίωσε τη φετινή καλύτερη επίδοση του (είχε τέσσερα με τον Απόλλωνα Carna), σημείωσε ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ (είχε τέσσερα και στο περσινό εντός έδρας ματς με την ΑΕΝΚ Δημούλας για την κανονική περίοδο) και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αφού τόσα είχε μαζέψει στις 11 Φεβρουαρίου 2012 στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ρεθύμνου Aegean με τον Ηλυσιακό (67-71).

* Αποκάλυψη -αν και παλιά “καραβάνα” πια στην κατηγορία- του σημερινού ΠΑΟΚ ήταν ο Κώστας Κακαρούδης. Με τους 10 πόντους του ξεπέρασε τους 600 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ με τα έξι ριμπάουντ βελτίωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε τέσσερα κόντρα στον ΚΑΟΔ Am.Genetics.

* Πολύτιμη ήταν η προσφορά του νεαρού διεθνή Μιχάλη Λιάπη τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Αλλωστε οι έξι πόντοι που σημείωσε είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση (είχε από τρεις στα παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Carna).

* Με τους οχτώ πόντους που σημείωσε, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τους 500 στην κατηγορία ενώ με τις δύο εύστοχες βολές του ο Τζούλιαν Βον έφτασε τις 100 αλλά με χαμηλό ποσοστό (έχει 100/188).

* Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες σούταραν καλύτερα από μακριά και κάπως έτσι ο μεν ΠΑΟΚ είχε τόσα εύστοχα τρίποντα (από 13), όσα και δίποντα ενώ τα δε Τρίκαλα BC Aries είχε 13 εύστοχα σουτ μέσα από τη γραμμή και 12 πίσω από αυτήν. Για δεύτερη φορά πάντως μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna, ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς τάπα.

Ο “τρίποντος” Τσούπκοβιτς

trikala-paok-cupkovic

Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς πλησίασε πολύ κοντά στην καλύτερη φετινή επίδοση ευστοχίας στα τρίποντα έχοντας 5/6 όμως το απόλυτο ρεκόρ διατηρεί ο Θόδωρος Ζάρας από την προηγούμενη αγωνιστική όταν είχε 5/5 στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels. Με αυτά τα πέντε τρίποντα μάλιστα ο Τσούπκοβιτς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα στην δεύτερη σεζόν των Τρικάλων BC Aries στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έφτασε τα 33 και προσπέρασε τρεις παίκτες που έπαιξαν πέρυσι στην ομάδα, τους Πέτροβιτς (30), Έβανς (29) και Περούνισιτς (28).
Ακόμη ο Σέρβος φόργουορντ έγινε ο δεύτερος παίκτης των Τρικάλων BC Aries, μετά τον Κάντζι στο φετινό πρωτάθλημα που είχε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Μάζεψε 11 ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν τα εννιά του παιχνιδιού με τον Κόροιβο στην 2η αγωνιστική.

* Ο Τζάστιν Ινγκραμ έμεινε πολύ χαμηλά σε επίπεδο σκοραρίσματος με τέσσερις πόντους και 1/10 σουτ εντός παιδιάς αλλά έκανε περίφημη δουλειά σε άλλους τομείς. Με τις 10 ασίστ που μοίρασε, έγινε ο τέταρτος παίκτης φέτος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ που μοίρασε διψήφιο αριθμό ασίστ μετά τον Λευτέρη Μποχωρίδη που είχε 13 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, τον πρώην συμπαίκτη του Νέιτ Μπόουι που είχε 11 στο παιχνίδι των Τρικάλων BC Aries με τον Πανιώνιο και τον Βίνσεντ Κάουνσιλ του Ρεθύμνου Aegean που είχε από 10 στα παιχνίδια με την ΑΕΝΚ Δημούλας και την ΑΕΚ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Ινγκραμ, ήταν οι επτά ασίστ που είχε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Μάλιστα με τις 10 ασίστ που μοίρασε κόντρα στον ΠΑΟΚ, έφτασε τις 46 στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία των Τρικάλων BC Aries αφήνοντας πίσω του, τους Τζέρεμι Γκρέιντζερ (42) και Μιχάλη Γιαννακίδη (38). Ακόμη, με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ αφού είχε από τέσσερα στα παιχνίδια με Πανιώνιο, Πανελευσινιακό, Κολοσσό H Hotels και Ρέθυμνο Aegean.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…