Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών ”Θετικός ο Α’ γύρος”

”Θετικός ο Α’ γύρος”

vetoulas1

vetoulas1

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 77-71, για την 13η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο προπονητής των Πατρινών έδωσε συγχαρητήρια στους παίχτες του Παναθηναϊκού για την νίκη τους, ενώ έκανε και έναν απολογισμό για τον Α’ γύρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Βετούλα:

”Θέλω να δώσω “συγχαρητήρια” στον Παναθηναϊκό και στη δική μου ομάδα. Θεωρώ ότι εμφανιστήκαμε πολύ ανταγωνιστικοί. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε πραγματικά πολύ καλά. Τρέξαμε το παιχνίδι κι ευστοχήσαμε σε πολύ μεγάλα σουτ. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν τρέξαμε το παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες και την εμπειρία που έχει θα προσπαθήσει στο τρίτο δεκάλεπτο, όπως κάνουν οι μεγάλες ομάδες, να μπει δυνατά στο παιχνίδι. Αυτό είχε ένα σερί, νομίζω 15-0, στα πρώτα 5 λεπτά. Όταν επανήλθαμε στο παιχνίδι και περάσαμε με 54-50, δεν είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε 4 εύκολους πόντους.

Αντιθέτως κάναμε 1/4 βολές. Σίγουρα, πηγαίνοντας το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα στους 3-4 πόντους, βάσει της εμπειρίας, των παικτών και της ομάδος που διαθέτει, είχε και το πλεονέκτημα. Αξίζουν και πάλι “συγχαρητήρια” στα παιδιά. Αυτά τα παιχνίδια είτε τα χάνεις στον ένα πόντο είτε χάνεις με 20 ή 30 είναι το ίδιο. Μπορεί να μείναμε ικανοποιημένοι απ’ την απόδοση, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι το ελληνικό Πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι πρέπει να το παλεύεις μέχρι το τέλος για να το κερδίσεις.

Ο απολογισμός του πρώτου γύρου για εμάς είναι θετικός κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά. Είμαστε μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ, τρέχουμε, και δεν προσπαθούμε να ‘χουμε σκοπιμότητα στο παιχνίδι”.

Ο Μπράντον Πεν, πρόσθεσε:

”Γνωρίζαμε ότι θα ‘ταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε παρακολουθήσει τον αντίπαλο σε βίντεο όλη την εβδομάδα, αλλά είναι πολύ διαφορετικά όταν βγαίνεις στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν ανταγωνιστικοί σ’ άμυνα κι επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα έμπαινε πιο δυνατά. Πολεμήσαμε μέχρι το τέλος, αλλά δεν ήταν αρκετό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…