Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Συνέχεια στο όνειρο

Συνέχεια στο όνειρο

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, υποδεχόμενος την Τετάρτη (21/1) την ισχυρή Κίμκι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των “32” του Γιούροκαπ. Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντέλης Μπούτσκος, ως είθισται, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου του Δικέφαλου του Βορρά.

Αναλυτικά:
“Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών βλέπουμε ότι δεν έχει σπάσει καμία έδρα στον όμιλό μας και αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπερασπίσουμε το σπίτι μας και πάλι, απέναντι στην πανίσχυρη Khimki, που προελαύνει στην VTB μαζί με την CSKA Moscow. Με την μέχρι τώρα πορεία μας στο Eurocup έχουμε κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων μας στον Ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη, και ξέρουμε ότι η Khimki, μετά την ήττα της στην Cantu δεν έχει περιθώρια για απώλειες και θα έρθει υποψιασμένη, για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο.

Το transition game αποτελεί το μεγάλο όπλο της Khimki, με τον δαιμόνιο αριστερόχειρα point guard Rise (MVP στο Final Four της Euroleague το 2014) να δίνει τον τόνο. Μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας επίσης πηγαίνει στον Koponen (ο εκτελεστής της εθνικής μας στο Eurobasket) που το εξαιρετικό του ball-handling τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο στο pick-n-roll. Ο έμπειρος Vyaltsev είναι αποτελεσματικός στην χρήση των screens και μαζί με τον αδίστακτο σουτέρ Popovic, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει από κάθε γωνία του γηπέδου, συμπληρώνουν με ιδανικό τρόπο την περιφέρεια της ρωσικής ομάδας.

Στα forward ο συνδυασμός του πολύπειρου διεθνή σουτέρ Monya, με την ενέργεια που καταθέτει ο Honeycutt, αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο, ενώ μέσα στη ρακέτα δεσπόζει η παρουσία των Augustine και Lauvergne (ο πρώτος μη Σέρβος αρχηγός στην ιστορία της Partizan στην περσινή σεζόν). Μαζί με τους Davis και Pateev συνιστούν μια ιδιαίτερα ισχυρή front line.

Απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, κατ αρχήν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αύρα της και έπειτα το παιχνίδι της εντός των γραμμών. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους, γιατί τους αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό αλλά ακόμη περισσότερο σεβόμαστε τον εαυτό μας. Ετσι κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ δε σκεφτόμαστε τα μπάτζετ των αντιπάλων, αλλά με πολύ υπερηφάνεια η πρώτη μας σκέψη είναι ότι και ο αντίπαλος έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ!

Είναι συναρπαστικό αυτό το παιχνίδι της πρόκλησης και κάθε φορά ενδίδουμε με πολύ ενθουσιασμό και τεράστιο κίνητρο, έτσι ώστε κάθε αγώνας του Last 32 είναι μία γιορτή για μας! Ξέρουμε ότι όταν θα βγούμε εκεί έξω θα πρέπει να θυσιάσουμε το κορμί μας σε κάθε screen, σε κάθε ριμπάουντ, αλλά ξέρουμε επίσης ότι με τη μοναδική συμπαράσταση του κόσμου μας το βράδυ της Τετάρτης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο όνειρο για να έχουμε να ονειρευόμαστε!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …