Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Συνάντηση των εννέα κορυφαίων

Συνάντηση των εννέα κορυφαίων

chalvatzakis

chalvatzakis

Στην συνάντηση των εννέα κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με την Ευρωλίγκα, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και η σχέση των εγχώριων πρωταθλημάτων με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΕΣΑΚΕ:

”Στην συζήτηση συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί κοινό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ομοιομορφίας της λειτουργίας της Ευρωλίγκας και των Εθνικών Πρωταθλημάτων σε βασικά ζητήματα όπως το ”καλεντάρι”, τους τεχνικούς κανονισμούς, το οικονομικό ”φερ πλέι” με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς και τις προδιαγραφές των γηπέδων στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Ευρωλίγκα και Eurocup.

Ο στόχος είναι αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν προοδευτικά και σε συνεννόηση τις επόμενες σεζόν. Η Ευρωλίγκα και οι εγχώριες Λίγκες συμφώνησαν ότι αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν θετικά την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, ότι θα εξασφαλίσουν την σταθερότητα και την υψηλή ποιότητα των εγχώριων διοργανώσεων και ότι θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ συλλόγων από διαφορετικές χώρες.

Η Ευρωλίγκα και οι εκπρόσωποι των Εθνικών Πρωταθλημάτων, επίσης, συμφώνησαν να αναβάλλουν κάθε συζήτηση σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την αλλαγή της δομής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όπως παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας τον περασμένο Ιούλιο. Οι σχετικές συζητήσεις θα επαναληφθούν στο μέλλον μόνο μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης συναίνεσης.

Οι εθνικές Λίγκες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωλίγκα για την διαχείριση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τον συντονισμό του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη στο πλαίσιο της ενότητας, του διαλόγου και της συναίνεσης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …